Der har lørdag eftermiddag været brændstof-kaos i Københavns Lufthavn, der betyder, at mellem 15 og 20 fly nu sendes af sted med op til halvanden times forsinkelse.

Det bekræfter kommunikationsmedarbejder Anne Munck Mikkelsen over for BT.

»Operationscentret fortæller, at der er tale om 15 til 20 forsinkelser af en time til halvanden times varighed. Men om det også får konsekvenser resten af aftenen, tør de ikke sige noget om på nuværende tidspunkt,« siger hun ved 16.35-tiden.

Lørdag klokken 14.25 skete der en ‘teknisk fejl’, som betød, at det underjordiske tank-system ikke fungerede. Derfor blev tankbiler sendt ud til flyene, oplyser Anne Munck Mikkelsen.

»Det gjorde man i en kort periode, indtil man fik afklaret, om man fortsat kunne bruge det underjordiske system. Og det kan man godt,« siger hun.

Hun tilføjer, at man ved 16.35-tiden arbejder på at finde ud af, hvad der udløste fejlen, som skaber forsinkelser.

»Der har været en periode, hvor der har været et par tankbiler (der gav flyene brændstof, red.). Man har ikke haft den samme kapacitet, som man plejer, og det er det, der skaber forsinkelserne. Men man fueler nu på normal vis - under særlig overvågning fra brand og redning,« siger Anne Munck Mikkelsen.