Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fodboldlandsholdets stormomsuste angriber Nicklas Bendtner stod bag det dyreste lejlighedskøb i Danmark i hele 2013. Det viser en ny opgørelse fra Boliga.dk, der følger udviklingen på boligmarkedet.

Hele 13,2 millioner kroner måtte den 25-årige sportsstjerne lægge på bordet i februar for at få sit navn på skødet til en penthouselejlighed på femte sal på H.C. Andersens Boulevard i hjertet af København.

For de penge har han fået 339 kvadratmeter, der er indrettet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels. Der er blandt andet fem værelser, en hems indrettet med fitnessudstyr og et meget stort opholdsrum med lyse plankegulve og synlige bjælker i loftet, der er ført op til kip. Dertil kommer en tagterrasse på 60 kvadratmeter, hvorfra, der er udsigt til byens tage og Københavns Havn, som er mindre end 100 meter væk.

Selv dette hjem kommer dog til at virke beskedent, når det sammenlignes med ejendommen, der gemmer sig bag årets største handel på villafronten. Her betalte erhvervsmanden Lars Kolind sammen med sin hustru ikke mindre end 45,5 millioner kroner for det, der udefra nærmest ligner et slot.

Villaen ’Tusculum’ ligger lige ned til Bagsværd sø ved København og er på 643 kvadratmeter plus det løse, som blandt andet er fordelt på et tårn med kobbertag.

Lars Kolind er kendt i store dele af verden for sit forretningstalent, og det fornægtede sig heller ikke i forbindelse med handlen. Kæmpevillaen blev oprindeligt sat til salg til 68 millioner kroner. Senere blev prisen sænket til 58 millioner, men det lykkedes altså køberen, at presse yderligere 12,5 millioner kroner ud af hænderne på sælgerne – ejendomsmæglerparret Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard.

Til gengæld kan sælgerne glæde sig over at slippe for regningen for el, vand og varme til den store villa. Den løber hvert år op i 300.000 kroner.

Andre læser også