Formanden for boligforeningen 3B, Steffen Morild, opfordrer nu Egedalsvænge i Kokkedal til at få sat det verdensberømte juletræ op i en fart. Det sker, efter at den nye formand for afdelingsbestyrelsen, Anders Brøgger, ved gårsdagens ekstraordinære afdelingsmøde ikke kunne give noget klart svar på juletræssituationen

Det fortæller Steffen Morild til bt.dk

- På afdelingsmødet i går aftes var der et klart signal fra de fremmødte beboere om, at man nu regnede med, at den nye bestyrelse samarbejdede konstruktivt og fremadrettet og fik sat det juletræ op så hurtigt som muligt. Den beslutning har bestyrelsen tilsyneladende fortsat haft svært ved at træffe. Så nu er det, jeg siger: Se så at få det juletræ op. Nu, siger han.

400 mennesker var i går mødt op i Egedalshallen i Kokkedal, hvor der skulle vælges ny bestyrelsesformand og ny bestyrelse. Bestyrelsen kom dog næsten til at se identisk ud med den foregående, da alle fem med muslimsk baggrund, der stemte nej til opsætningen af det traditionsrige juletræ, blev genvalgt. Derudover blev yderligere en muslim valgt ind i bestyrelsen, sådan at konstellationen nu består af tre etniske danskere, inklusiv formand Anders Brøgger, og seks muslimer.Og den nye bestyrelse har altså tilsyneladende ikke kunnet finde en løsning på hele juletræsmiseren.

Direktør for 3B Bent Frederiksen fortalte til Politiken forleden, at man måske skulle passe lidt på med at sætte juletræet op, da det sandsynligvis ville blive genstand for hærværk. Men ifølge Steffen Morild flugter det meget godt med stemningen på gårsdagens stormøde.

- Beboerne vil stå sammen om en beskyttelse af juletræet. Det er den fornemmelse, jeg fik i går. Jeg tror helt bestemt, at det er muligt, at den nye bestyrelse selv kan nå til enighed. Men nu siger jeg bare, at signalet på det møde i går var så markant, at det må være nu, at det træ kommer op, siger Steffen Morild.På lørdag har den højreorienterede gruppe 'Stop Islamisering af Danmark' og fra den modsatte pol 'Anti-fascisitisk Aktion' meldt sin ankomst til Kokkedal for at demonstrere. En demonstration, som Steffen Morild opfordrer folk at blive væk fra.

- Det er svært at styre, hvordan sådan en demonstration udvikler sig. Derfor vil jeg klart sige til demonstranterne: Det er en lokal sag, som skal løses lokalt, siger Steffen Morild.

Hele debatten om det omdiskuterede juletræ har fået mange danskere og flere politikere op i det røde felt, efter man valgte at nedstemme det blot tre dage efter, bestyrelsen havde brugt 60.000 kroner på den muslimske højtid eid-festen. Siden da har der hersket en urolig og trykket stemning i Kokkedal, som bl.a. har resulteret i en smadret TV2-sendevogn. Desuden har den daværende formand for afdelingsbestyrelsen, Karin Leegaard Hansen, trukket sig efter 27 år i bestyrelsen og flytter nu til Jylland, da hun har fået trusler og smadret sine vinduer i lejligheden.