Pomfritter og burger hører stort set altid sammen, men der er stor forskel på kvaliteten af de pomfritter, du får på de danske burgersteder. 

Sådan lyder det fra Henrik Ørholst, som er B.T.s fastfoodanmelder, i det seneste afsnit af Spar Kassen. 

Han er slet ikke i tvivl om, hvordan den perfekte pomfrit skal smage - og hvilken kæde der sætter standarden lige nu. 

»Den optimale pomfrit er blød indenvendig og hård uden på. Den skal knase. Den skal være ovre i at være kartoffelchips-agtig. Der må godt være krydderi og noget salt,« siger Henrik Ørholst:

Henrik Ørholst, B.T.s fastfoodanmelder, da han besøgte Spar Kassen
Henrik Ørholst, B.T.s fastfoodanmelder, da han besøgte Spar Kassen
Vis mere

»Vi ser ofte, at det kan være svært for selv de dyrere kæder at få styr på fritterne. Og det skal man have. De skal være saltede men ikke for meget. Dem, der er bedst til at lave pomfritter, det er McDonald's. Det er dem, der sætter verdensstandarden på fastfoodscenen.«

Og så er der også et andet pomfrit-spørgsmål, der skal rundes. 

Nemlig: Hvad skal man dryppe sine fritter i?

»Jeg dypper faktisk ofte ikke i noget,« forklarer Henrik Ørholst: 

»Men jeg må erkende, at jeg dypper i remoulade, hvis det skal være. Det er en gammel Aabyhøjskade. Men for det meste - måske otte ud af ti gange - så spiser jeg pomfritter 'on the rocks'.«

Hør også, hvordan Henrik Ørholst ofte sparer penge, når han spiser burger og anden fastfood - og hvilke burgertendenser lige nu, han er gladest for og mest træt af.

Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.