Da Mads Würtz Schmidt mandag aften skød VM i cyklingen i gang med guld til Danmark, steg mesterskabsfeberen adskillige grader.

Onsdag aften går det løs igen med danske ryttere i Richmond, USA, når Rasmus Quaade og Christopher Juul-Jensen skal forsøge at skyde efter mere dansk succes.

I modsætning til Mads Würtz Schmidt, som trods alt hørte til forhåndsfavoritterne på U23-enkeltstarten, kommer den danske duo dog i menneskehænder, når de skal op mod nogle af branchens allerskrappeste 'tempo-tonsere'.

BT giver her et bud på de fem favoritter til den 53.5 km lange sandhedens time i kampen mod uret.

Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

1. Tony Martin, Tyskland
Det er ganske enkelt umuligt at komme udenom manden med tilnavnet Panzerwagen. På en rute, der er nærmest klinisk renset for tekniske udfordringer og højdemeter, kan den 30-årige tysker for alvor åbne op for både kraftressourcer og monstergear. Martin er stærkt opsat på at generobre VM-trøjen efter at have tabt den til Bradley Wiggins (der ikke stiller op i år, red.) i 2014, men man skal ikke ignorere det faktum, at Martin har været sekundær på flere tidskørsler end han har vundet i denne sæson. Tony Martin har været verdensmester i enkeltstart i 2011, 2012 og 2013, men mæthedsfornemmelsen ser på ingen måde ud til at have indfundet sig hos den sympatiske tysker.

Foto: Chris Graythen
Vis mere

2. Rohan Dennis, Australien
Den 25-årige mand fra Down Under er ubetinget fremtidens mand på de store enkeltstarter. Dennis blev femmer sidste år ved samme tid, men har i 2015 hævet barren yderligere. Tempotalentet slog i februar Matthias Brändles timerekord og bekræftede sin status som superspecialist ved at slå flere af sine VM-rivaler på enkeltstarten i årets Tour de France og køre sig i gult.

Foto: JAIME REINA
Vis mere

3. Tom Dumoulin, Holland
Den 24-årige hollænder var på podiet i 2014 og har ofte bidt skeer med Tony Martin. På den baggrund ligner Dumoulin en klar medaljekandidat, men spørgsmålet er, om hans meget krævende Vuelta España trods alt har taget toppen af formen, fordi han har været tvunget til at gå så dybt over så mange voldsomt udfordrende bjergetaper.

4. Alex Dowsett, England
Også Dowsett var blandt de ryttere, der gav timerekorden et skud tidligere på sæsonen og den 26-årige brite kørte 446 meter længere end Rohan Dennis. Da VM-ugen åbnede med holdkørslen for de professionelle firmahold, var Dowsett angiveligt en gigantisk force hos spanske Movistar og vi tror, bilelskeren med eller uden benzin i blodet kan overraske ved dette VM med en medaljeplads.

Foto: JAIME REINA
Vis mere

5. Adriano Malori, Italien
Den 27-årige italiener var virkelig velkørende på enkeltstarterne tidligere på året, men har set godt ud også op til VM. Distancen på plus 50 km er måske lige en tand over Maloris komfortzone. Men når han er bedst, magter han omvendt at true Tony Martin og med tre sejre på enkeltstarter i denne sæson, er selvtilliden i orden.

Rasmus Quaade og Christopher Juul-Jensen

De danske farver er fint repræsenteret i Richmond, men det bliver meget svært at hamle op med de mange, mange stærke navne, der er til start.

Rasmus Quaade indledte karrieren som specialist i enkeltstart og gennembruddet kom ved VM i København 2011 med sølv i U23-klassen. Så sent som for to år siden, fik Valby-drengen som senior en flot sjetteplads ved VM. I denne sæson har Quaade dog haft kvaler ved at levere med vanlig konsistens på enkeltstarterne, måske fordi han opprioriteret sine kompetencer i landevejsløb.

Christopher Juul-Jensen (foto) er regerende dansk mester og bestemt ikke ueffen i disciplinen. Men Jensen er trods alt mere at regne for en allrounder, der kan omsætte sin råstyrke til en habil præstation på en god dag. Top 10 vil på den baggrund være fint.