Rytterne skulle på syvende etape af Vuelta a España for alvor prøve kræfter med bjergene. Og det forløb ikke som forventet for den helt store favorit. Årets vinder af Tour de France, Chris Froome, kunne simpelthen ikke stå distancen.

Mens to udbrydere sloges om sejren i front, skete der ting og sager blandt favoritterne på vej op ad den sidste stigning. Men 700 meter til mål angreb Astanas Fabio Aru, og det pressede Froome i sådan en grad, at han måtte slippe. Og konkurrenterne udnyttede straks Sky-rytterens svaghedstegn.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen Rafael Majka angreb blandt andre og fik skabt et stort hul til Chris Froome.

Trods aggressiv kørsel formåede favoritterne dog ikke at hente Bert-Jan Lindeman (Lotto-Jumbo) og Iiya Koshevoy (Lampre-Merida), der havde ligget i udbrud det meste af dagen. De to skulle kæmpe om etapesejren, og her viste Lindeman sig som den stærkeste.

Hos klassementsrytterne kom Fabio Aru først over stregen på en fjerdeplads, mens Rafael Majka kom ind sammen med Movistars Alejandro Valverde og Nairo Quintana kort efter. Chris Froome tabte 30 sekunder til Aru.

Efter etapen sendte Rafael Majka især en stor tak til hans danske holdkammerat Jesper Hansen, der længe ydede et stort stykke arbejde i front.

»Når jeg har gode ben, vil jeg vinde. Mine holdkammerater arbejdede, og Jesper satte et godt og hårdt tempo. Men på de to sidste kilometer sov jeg måske en smule, da Aru angreb. Jeg forsøgte at gå efter og fange ham,« siger han og fortsætter:

»Jeg mistede et par sekunder, men det er ikke meget. Det er en lang Vuelta, og jeg føler mig godt tilpas. Vi har et rigtig stærkt hold, og de støtter mig 100 procent. I den sidste uge må vi se, hvem der er stærkest.«

Esteban Chaves fører stadig løbet samlet.

Top 10 på 7. etape:

1. Bert-Jan Lindeman - LottoNL-Jumbo 5.10.24
2. Iiya Koshevoy - Lampre-Merida + 0.09 sekunder
3. Fabio Aru - Astana + 0.29
4. Jerome Cousin - Europcar + 0.34
5. Rafal Majka - Tinkoff-Saxo + 0.36
6. Esteban Chaves - Orica-GreenEDGE
7. Alejandro Valverde - Movistar
8. Nairo Quintana - Movistar
9. Louis Meintjes - MTN-Qhubeka
10. Nicholas Roche - Team Sky