Lyt til artiklen

KOMMENTAR

Jeg er efterhånden mange gange blevet skudt i skoene i min tid som sportsjournalist, at det er automatpiloten, der aktiveres, når Michael Laudrup sættes i forbindelse med et topjob i international fodbold. Oftest når det handler om, at Laudrups navn nævnes i FC Barcelona, som det er blevet adskillige gange, siden ’Ambassadøren’ forlod cheftrænerposten i Brøndby.

Lad mig lige slå fast, at det er blevet bekræftet af tidligere Barcelona-præsident Joan Laporta, Getafe-præsident Angel Torres og Laudrups rådgiver, Bayram Tutumlu, at der i 2008 kun var Laudrup og Pep Guardiola tilbage i kandidatfeltet, da afløseren til Frank Rijkaard skulle findes. Som bekendt valgte man den daværende Barcelona B-træner Guardiola, og det gik vist meget pænt.

Siden har Michael Laudrup aldrig rigtig været et seriøst træneremne i Barcelona.

Nu nævnes Laudrup igen midt i den kaotiske tilstand, der hersker i storklubben. Den catalanske avis La Vanguardia med sædvanligvis gode insiderkilder i FC Barcelona bragte mandag Laudrup i spil som ny sportsdirektør i klubben efter fyringen af Andoni Zubizaretta i sidste uge.

Præsident Josep Maria Bartomeu er på jagt efter en stærk kandidat, der kan bære ham sikkert i havn frem til præsidentvalget i klubben til sommer. Oprindeligt skulle præsidentvalget være i sommeren 2016, men grundet de mange sager, som man slås med i klubben lige nu, fremrykkes det til sommer.

Laudrup står helt sikkert på en liste over mulige emner som sportsdirektør i Barcelona lige nu. Men det virker ikke sandsynligt, at det bliver nu. Præsident Bartomeu skulle også allerede være i dialog med den tidligere Barcelona-profil José Maria Bakero, og Laudrup er ansat i Qatar-klubben Lehkwiya.

Det, der er interessant omkring Barcelona og Laudrup, er, at det aktuelle link virker mere realistisk til sommer.

Joan Laporta er manden, der stod for opbygningen af et mesterhold, der vandt Champions League i 2006. Som formåede at fyre Rijkaard, sælge Ronaldinho og genopbygge et vanvittigt hold under Pep Guardiola, der førte tonsvis af titler til Barcelona.

Og Laporta er på spil igen. Han vil igen indtage præsidentembedet i en af verdens største klubber, og han er den største favorit i det kandidatfelt, der så småt begynder at indfinde sig. Laporta vil skabe et Dream Team at gå til valg på. En stjernetræner og en populær og respekteret sportsdirektør.

Pep Guardiola er hans favorit til at blive sportsdirektør, lyder meldingerne fra de spanske journalister, der taler med Laporta. Men kan man se Pep Guardiola være færdig med trænergerningen allerede nu? Næppe. Så er der Carles Puyol, som var i lære hos Zubizaretta. Men der er også Michael Laudrup. En mand, der har gjort sig mange erfaringer som træner i både La Liga og Premier League og ikke mindst har et markant bredere netværk end Puyol.

Laudrup huskes stadig for, at han hentede Michu i Rayo og gjorde ham til en scoringsmaskine i Premier League. I Holland hentede  han Wilfried Bony i Holland, som nu er tæt på et kæmpe salg til Manchester City. Laudrup har vist, at han har evnerne på transfermarkedet, som Zubizaretta tydeligvis ikke havde.

Måske bliver det Laudrup, som Laporta vælger denne gang.