Som i en gennemskåret bryllupskage har BT lag for lag afdækket, hvordan Anna Mee Allerslev som radikal borgmester benyttede Københavns Rådhus til sin private bryllupsfest.

Senest har vi fortalt, hvordan den ivrige bryllupsplanlægger bebyrdede embedsværket med 84 spørgsmål om store og bittesmå detaljer såsom: »Er der servietter med i prisen?«

Aftenen før BT publicerede første artikel om bryllupsfesten på Rådhuset, gik hovedpersonen ud på Facebook og forsøgte at demontere balladen ved at kalde historien »useriøs«. Hendes partiformand, Morten Østergaard, sprang til undsætning med ordene, at BT kunne »rende og hoppe«.

Nu vil borgmesteren så betale 65.000 kr for Rådhus-leje, og Østergaard springer igen frem som en trold og siger, at hun gør det rigtige. Undskyld, Morten, men hvem er det lige, der render og hopper i denne sag?

 

På BT’s Facebook-side er læsernes forargelse over Anna Mee Allerslev afgrundsdyb. Desværre er sproget i nogle tilfælde kun kældermennesker værdige. Uanset hvad man mener om Anna Mee Allerslevs opførsel, forventer jeg, at vores læsere opfører sig ordentligt. På BT sviner vi ikke andre til, og vi forventer en vis standard af vores læsere – også på Facebook.

Uartikulerede brøl vil vi ikke finde os i. Uanset hvem de er rettet imod. Til jer – de få – vil jeg sige: Kan I ikke tale ordentligt, må I finde andre medier at lukke jeres galde ud hos. Vi lukkede i 2016 kommentarsporet på BT.dk, fordi vi dagligt publicerer så mange artikler, at vi ikke kan overvåge alle kommentarer.

På Facebook har vi stadig kommentarer og overvåger dem hver dag, men det lykkes desværre ikke altid at fange nederdrægtigheder. Før vi fik ryddet ud i kommentarsporet under artiklen om Anna Mee Allerslev, nåede læsere at stemple hende som 'egoistisk smatso', 'kællingen' og 'pamper-lort'. De ord er fjernet nu. Men hvad bilder I jer egentligt ind?

På BT ser vi det som vores opgave at afdække urimelige forhold i Danmark. Og det gør vi med stor effekt. Men vi forsøger altid at være fair og ordentlige i vores behandling af helte og skurke. Det er ikke ordentligt at svine andre mennesker til, og vi må påtage os ansvaret, når nogle læsere slipper af sted med det på vores Facebook-side. Sådan som det er sket med Anna Mee Allerslev. Det kan jeg kun beklage.

De sociale medier har givet os en enestående mulighed for dialog med og mellem vores læsere. Journalistik er ikke længere en monolog som i runernes og papirets tidsalder. Den digitale dialog er en gave, og vi får masser af tip den vej. Tusind tak for det.

Desto mere ærgerligt er det, at nogle få kan ødelægge debatklimaet for de mange. BT på sociale medier er ikke en kloak, som man kan brække sig og sine frustrationer ned i. Vi er et mødested for mennesker, der har en mening og gerne vil deltage i debatten og dialogen, så vi alle sammen bliver klogere. Gerne en debat med kant. Men ingen er nogensinde blevet klogere af at se andre blive kaldt en smatso.

Mine medarbejdere får også indimellem urimelige mails. En bestemt læser var gentagne gange så infam over for en stribe medarbejdere, at jeg blev nødt til at minde manden om, at ærekrænkelser faktisk er reguleret i straffeloven. Siden har vores journalister ikke hørt fra ham, men de fik ellers mails som denne:

»Hvad er grunden til, at du skriver om den skide perker? Spiller du pik af til billedet? Du er så skide klam.«

Vi er ikke sat i verden for at nedgøre andre mennesker – hverken som læsere eller journalister. Vi er her for at gøre vores læsere klogere på virkeligheden. Hjælp os med det, for I - vores læsere - er os en meget stor hjælp.

Tak til de mange. Til de få: Gid, der på Facebook fandtes en 'tæl-til-ti-først” knap'. Og at I ville bruge den.

Andre læser også