Hele Danmarks verdensmestre!

Det er præcis, hvad de danske håndboldherrer er. Endda for anden gang i træk! Det er så vanvittigt imponerende.

Folkeeje! Det er et stort ord, som vi normalt ikke er rundhåndede med. For et dansk landshold kræver det masser af succes, likeability og – ja – folkelighed at nå dertil. Men var de det ikke allerede, så er Landin, Hansen, deres forrygende holdkammerater – og ikke mindst deres formidable træner – det i hvert fald nu.

Glem alt om den gamle forslidte traver og fordom om håndbold som en sport, der kun tænder ild i øjnene vest for Storebælt. Det her fantastiske hold er folkeeje i både Kolding, Kerteminde og København. Og de fænomenale præstationer, holdet laver, hverken kan eller skal tales ned. For det er verdensklasse. Intet mindre. Så nyd det, for pokker. Alt det, I kan.

(Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Scanpix 2021)
(Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Scanpix 2021) Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT
Vis mere

Danmark har fået et håndboldlandshold, som kan vinde et verdensmesterskab uden at overpræstere. Et landshold, som også næste gang, der spilles om guld, vil være storfavorit til at vinde igen-igen. Det er svært at finde superlativer for.

Ja, vi skulle meget igennem. Mest mod Egypten, lidt mindre mod Spanien i semifinalen og endnu mindre i finalen mod svenskerne. For selvfølgelig blev det tæt. Det er det gudskelov ofte, når hænderne ryger en tur i harpikskrukken. For det er en stor del af håndboldens charme.

Nikolaj Jacobsens hold er gået ind i en guldalder, som meget gerne må fortsætte mange år endnu. Og hvorfor skulle den ikke også det.

Få hold formår at gennemføre et generationsskifte og samtidig vinde mesterskaber og guldmedaljer. Men det kan de danske håndboldherrer. Det har de med al tydelighed vist de seneste uger i Egypten.

 (Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Scanpix 2021)
(Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Scanpix 2021) Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT
Vis mere

Succesen er enorm. Og det samme er likeability'en og folkeligheden heldigvis. Når landsholdet spiller semifinaler og finaler, samles over to millioner danskere foran husalteret, og her på B.T. kan vi også mærke den enorme popularitet, de rød-hvide har.

Intet andet hold kan få jer – vores læsere og brugere – op af stolen på samme måde som håndboldherrerne. Sulten på Mikkel, Nikolaj og alle de andre er nærmest umættelig. Det er fantastisk at mærke.

Og jeg forstår i den grad hvorfor. Holdet vinder ikke bare. De har charme, glimt i øjet og en tilgængelighed, som er altafgørende for at blive folkeeje i et land som vores, hvor det ikke er nok at vinde. Der skal vindes på den rigtige måde og med den rigtige udstråling.

Det gør vores håndboldherrer, som står som en inspirationskilde. For deres måde at være på, deres måde at vinde på – og for at bringe glæde og fællesskab til landet i en tid, hvor der desværre er lidt sværere adgang til begge dele.