Den 64-årige vietnameser Thai Ngoc glemmer aldrig en nat i 1973. Den står i klar erindring, selvom der er gået 33 år. For han har ikke sovet siden den skæbnefulde nat.

Den vietnamesiske bonde, 64-årige Thai Ngoc, er et levende under! For den aldrende mand har ikke sovet i 33 år. Det må vist være verdensrekord.

Indtil den famøse nat sov Ngoc som alle mennesker. Fint og uden problemer. Men netop i 1973 blev han ramt af feber - den forsvandt efter nogle dage. Hvad der forårsagede feberen, har man aldrig fundet frem til.

Men siden har han af uforklarlige årsager ikke lukket et øje i bogstavelig forstand.

Han har prøvet alt - lige fra sovepiller til traditionelle kurer - og selvfølgelig også naturmedicin, men intet har hjulpet.

- Jeg ved ikke om den manglende søvn påvirker mit helbred, men jeg føler mig, bortset fra ikke at kunne sove, godt tilpas. Og jeg kan passe mit arbejde ligesom alle andre, siger bonden ifølge svenske Aftonbladet.

Og en lægeundersøgelser understøtter den 64-åriges udsagn om, at han er frisk nok.

- I visse tilfælde kan mennesker leve og arbejde normalt trods søvnforstyrrelser. Men det hører så absolut til sjældenhederne, siger lægen Phan Ngoc Ha på Hoa Khan-sygehuset i Danang.

Thai Ngocs liv har ændret sig pg.a.af hans situation. Men han bliver aldrig arbejdsløs. For udover sit eget lille arbejde, så benytter mange i landsbyen den 64-årige som "vækkeur", hvis de skal op midt om natten - ligesom har fra tid til anden får tilbudt nattejobs.

Han bevogter de andre gårde, og er en eftertragtet ferie-vikar.

For ingen behøver at frygte, at Thai Ngoc falder i søvn på jobbet.

haj@bt.dk