Takket være to mål i begyndelsen af anden halvleg af Nicolai Jørgensen vandt Danmark i Åge Hareides debut som landstræner 2-1 over Island.

Danmark har til dato aldrig tabt til Island i fodbold, og den statistik blev der ikke lavet om på skærtorsdag aften i Herning, for Danmark vandt 2-1 i Åge Hareides debut som dansk landstræner.

Efter en målløs første halvleg kom Danmark foran seks minutter ind i anden halvleg, da Yussuf Yurary Poulsen flot løb en lang stikning op i den danske venstreside. RB Leipzig-spilleren løb ind i straffesparksfeltet og endte med at lægge bolden skråt bagud til Nicolai Jørgensen, der forholdsvis enkelt kunne sende bolden forbi Ögmundur Kristinsson i det islandske mål.

Nicolai Jørgesen sørger her for, at Danmark kommer foran mod Island. Yussuf Poulsen tegner sig for assisten.

Tre minutter senere blev det 2-0, da danskerne fangede Island på et kontraangreb.

Yussuf Yurary Poulsen spillede Christian Eriksen alene med Kristinsson, men i stedet for at afslutte selv viste Tottenham-stjernen stort overblik ved at spille Nicolai Jørgensen, som i fri position kunne sende bolden forbi to markspillere på den islandske målstreg.

Yussuf Poulsen er her utroligt tæt på at heade Danmark foran med 1-0.

Mod slutningen af anden halvleg lykkedes det for Island at reducere ved Arnor Ingvi Traustason, men den danske sejr kom ikke for alvor i fare.

I første halvleg havde der også været tilløb til danske scoringer, og i det hele taget så det danske hold ud til at befinde sig ganske godt i Åge Hareides 3-5-2 system.

Island er i modsætning til Danmark kvalificeret til sommerens EM, men Lars Lagerbäcks tropper skal - vurderet på torsdag aftens kamp - hæve niveauet,  hvis de vil gøre sig gældende ved slutrunden i Frankrig.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her