Børn og Unge-udvalget i Kalundborg Kommune skal i dag beslutte, om man vil tvangsfjerne de 19 måneder gamle trillinger Magnus, Tobias og Ida til tre forskellige plejefamilier.

Børn og Familieforvaltningen mener, at moren, 39-årige Heidi Rasmussen, ikke er i stand til at varetage omsorgen for børnene.

LÆS OGSÅ: Mor i chok: Vil tvangsfjerne 1-årige trillinger - og placere dem i hver deres familie

Ifølge kommunen er moren i stand til at ‘håndtere sine børn på et vist praktisk niveau, med håndelag for at yde børnene funktionel omsorg, dog i moderens eget tempo’. Sådan står det formuleret i en psykologisk forældreevneundersøgelse, som kommunen har fået lavet, og som Heidi Rasmussen har ladet BT få aktindsigt i.

Teksten fortsætter dog med at fastslå, at ‘denne kompetence ikke er understøttet af en evne til indlevelse i børnenes følelsesmæssige og sociale behov.’

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK

(Besøger du BT på mobilen - deltag i debatten på Facebook HER)

Kommunens vurdering af Magnus, Tobias og Ida er, at de er understimulerede og motorisk meget bagud i deres udvikling. De er desuden sensitive og dermed meget følsomme over for lyde og forandringer i deres omgivelser.

Ifølge fagcenterchef i Kalundborg Kommunes Børn og Familieforvaltning Ane Stallknecht har kommunen forsøgt at hjælpe.

- Jeg synes, at sådanne sager er ulykkelige. Når forældre får børn, som ikke fungerer som almindelige børn, er det en stor forældreopgave. Og vi vil gerne som kommune støtte og vejlede og hjælpe, alt det vi kan. Og derfor er det særligt ulykkeligt, når forældre og kommune ikke kan blive enige om, hvad behovet er, fordi forældrene ikke deler bekymringen for børnene, siger Ane Stallknecht og fortsætter:

- Mange forældre kommer jo til os, fordi de netop kan se, at der er brug for hjælp omkring deres børn. Og her har vi ikke rigtig kunne komme ind og hjælpe, som vi gerne ville fra kommunen, siger hun.

Heidi Rasmussen mener derimod, at kommunen ikke har tilbudt den hjælp hun rent faktisk havde brug for. Og da de tilbød den hjælp hun gerne ville have, så blev forløbet stoppet efter kun seks uger, da kommunen pludselig valgte akut at tvangsfjerne børnene.

En beslutning som Børn og Unge-udvalget en måned senere underkendte.

Men sagen er fuld af eksempler på, at kommunen og Heidi ser meget forskelligt på, hvad der er brug for og hvad der er blevet sagt, tilbudt og gjort.

Heidis advokat Anders Brøndtved mener, kommunens hjælp til Heidi har været halvhjertet.

- De har hjulpet af nød og ikke af lyst. Da forvaltningen i oktober første gang valgte at gribe til en akut tvangsfjernelse, blev de en måned senere underkendt af kommunens Børn og Unge-udvalg. Og først fordi udvalget siger det, tilbyder de Heidi et fire måneders forløb på et hjem, hvor hun kan få den hjælp og støtte hun har brug for, siger Anders Brøndtved.

Han mener desunden, at kommunen bygger deres beslutning om en tvangsfjernelse på gamle undersøgelser, hvor man ikke har set på den udvikling, der er sket med Heidi og børnene i den periode, hvor de har været på hjemmet og fået hjælp og støtte.

Psykologudredningerne er fra november og midten af december. Og så er der lavet observationer af Heidi sammen med børnene i to gange to timer i midten af januar og starten af januar.

- Vi har, når beslutningen i dag skal træffes, ikke nogen undersøgelser at tage udgangspunkt i, som rent faktisk afspejler, hvordan Heidi og børnene har det i dag, siger Anders Brøndtved.

Ane Stallknecht siger til BT, at Kalundborg Kommune ikke ønsker at komme med yderligere kommentarer, da man skal fortsætte et godt og konstruktivt samarbejde i respekt for og i samarbejde med borgeren.