KØB PLUS!

S-minister: Vi slettede arkiver

Da PET midt i 90erne i al hemmelighed massedestruerede sager om politikere fra den kolde krig, skete det med Nyrup-regeringens velsignelse.

BT kunne i går afsløre, at PET, Politiets efterretningstjeneste, makulerede utallige dokumenter med potentielt belastende oplysninger om fremtrædende politikere på især venstrefløjen, og i dag erkender daværende justitsminister Bjørn Westh (S), at han og dermed SR-regeringen var involveret i beslutningen.

En beslutning, der betød, at sporene efter de politiske venners gerninger under den kolde krig forsvandt for altid.

- Jeg kan ikke huske de præcise detaljer efter så mange år, men jeg var indblandet i det. Somme tider skal man se, om alt det, der står i arkiverne, er nødvendigt. Hvis noget er unødvendigt, er der ingen grund til at opbevare det. Det er derfor de politiske sager fra den kolde krig skulle destrueres. Især fordi indholdet var myteskabende, siger Bjørn Westh.

HVAD SYNES DU OM, AT PET I 90'ERNE DESTRUEREDE OLE SOHNS SAGSMAPPE? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Som eksempel på de såkaldt myteskabende og unødvendige oplysninger nævner han sagen om nuværende erhvervs- og vækstminister Ole Sohns tætte personlige og økonomiske forbindelser til Sovjetunionen og DDR under den kolde krig. En sag, som på det seneste er beskrevet indgående af blandt andre BT og som får flere politikere og eksperter til at betvivle Sohns egnethed som minister, men som Bjørn Westh betegner som ligegyldig.

PETs sagsmappe om Ole Sohn, der indtil 1991 var formand for Danmark Kommunistiske Parti, DKP, er således efter alt at dømme blandt de dokumenter, der få år senere blev beordret makuleret.

PET-chef Jakob Scharf afviser at kommentere operationen i 90erne, men skriver i en kort generel kommentar, at der intet mærkeligt er i, at følsomme sager slettes fra efterretningstjenestens arkiv, når de ikke længere er relevante.

Flere eksperter bestrider imidlertid, at det skulle være baggrunden for massedestruktionen, og Nyrup-regeringens indblanding får nu også flere politikere til at frygte, at motiverne i virkeligheden var mere fordækte.

- Jeg håber virkelig ikke, det forholder sig sådan, men jeg er ligesom alle andre bekymret for, at man med politiske motiver har sørget for at slette noget om ens venner, siger den konservatives retsordfører Tom Behnke.

Afstemning

Kræver undersøgelse
Hans frygt deles af Dansk Folkeparti og Venstre, der begge kræver en uvildig kommissionsundersøgelse af PETs sletning af politiske personsager.

- At Nyrup-regeringen var involveret i sletningen bekræfter bare behovet for at få det her undersøgt i dybden. Vi har allerede hørt en del om, hvad Ole Sohn har foretaget sig under den kolde krig, og hvis forklaringen på det her er, at venstrefløjen forsøgte at holde en masse af den slags skeletter i skabet, er det et stort problem, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

Bjørn Westh afviser kategorisk spekulationerne om, at destruktionen skyldtes et ønske om at skjule eventuelle ulovligheder begået af SR-regeringens medlemmer og politiske støtter. Uanset baggrunden raser flere historikere nu over manøvren, som blandt andet betegnes som hærværk mod historieskrivningen.

- Man har forsøgt at forme historieskrivningen ved på forhånd at slette de oplysninger, man ikke brød sig om. Det er en uting, og det kan have store konsekvenser både for vores billede af fortiden og for vores evne til at håndtere de udfordringer, der kommer fremover, siger koldkrigsforsker og lektor i historie ved Syddansk Universitet Thomas Wegener Friis, der bakkes op af flere kollegaer.

Hvad synes du om, at PET i 90erne destruerede Ole Sohns sagsmappe?

Ligger der noget fordækt bag? Eller har PET handlet i fuld overensstemmelse med reglerne?

Deltag i debatten herunder

Din kommentar

Kommentarer

HTS

Skrevet af Jeppe, Onsdag den 11. april 2012, 13:58

Med den iver HTS viste på sit sidste pressemøde fristes man til at tænke at der er tale om en tidligere S minister og hun er fuldt bekendt med hvem det drejer sig om.
Kom nu og for enegangs skyld fortæl sandhen.

Islams kvælertag d.10-4-2012

Skrevet af Sofia, Tirsdag den 10. april 2012, 12:07

Antalllet af muslimske indvandrere eksploderer.
Hver ikke-vestlige indvandrer, der siden 1980-erne fik opholdstilladelse i Danmark, er nu blevet til 4, mens hver vestlig indvandrer kun er blevet til 2.
En undersøgelse fra Ishøj har påvist at 145 tyrskiske mænd, der kom til Danmark i 1969-70, var blevet til
2.913 personer i 2000 som følge af famieliesammenføringer og fødsler. (Jyllands-posten 24-6-2011).
Indvandrere fra vestlige lande bidrager til det danske samfund med netto 34.000 kr. årligt til statskassen, mens indvandrere fra ikke-vestlige lande årligt koster samfundet 31.000 kr. i snit.
(Rockwool Fonden, citeret i Jyllands-Posten 24-6-2011).

Hvad med Lasse Budt, Ole Espersen og flere

Skrevet af Niels Schoubye, Søndag den 8. april 2012, 20:55

Ole Sohn er ikke særlig interessant. Som formand DKP, der blot var en filial af det sovjetiske moderparti, vidste gud og hvermand, at han blot var Moskvas papagøje. Hvad med Lasse Budtz, Ole Espersen og Gert Petersen, som, som var valgt af demokratiske partier og medlemmer af Folketiget og for Ole Espersens vekommende tilmed justitsminister, samtidtigt med at de spillede et politisk dobbeltspil med de kommistiske regimer i Sovjet og DDR. Er deres sagsmapper også forsvundet. Det er meget mere interessant at fåat vide.

Tjaaa

Skrevet af I. Hansen, Søndag den 8. april 2012, 15:15

- mon ikke der sidder folk overalt, der er glade for at de også er blevet slettet???

Er dødtræt af at old gaamle ting hives frem og bruges politisk NU.

Ordsproget: var man ikke rød i ungdomsårene har man ingen hjerte, er man ikke blå når man bliver ældre, har man ingen hjerne.

Ville ønske man kunne lande midt imellem:)

Nu er BT jo politisk til højre, så det kan vel ikke undre de fasholder fokus på emnet - men jeg finder det ikke interessant.

Mere nylig - vi afventer stadig undersøgelsen om Løkkes og venstres mulige magtmisbrug...det er da langt mere tidsaktuelt!!!!

Medierne, redaktører og journalister er blevet magthavernes skød

Skrevet af Hansen, Søndag den 8. april 2012, 15:15

Det har været underligt at se TV2-News faktisk i en ”presseloge” stillede spørgsmålstegn ved, om det overhovedet er moralsk rigtigt, at tage kritiske emner og spørgsmål om politisk magtmisbrug op, og ikke mindst kritik af politikernes handlinger bag lukkede døre, når ord og handlinger er to modsat rettede kræfter, og deres beslutninger helt tydeligt ikke kan tåle dagens lys!

Vi så et eksempel på hvor farligt det er, at give medierne alt for stor magt, hvor TV2-News i går kom med endnu en af TV2 og Berlinskes ”manipulerede megafonmålinger”, som de igen med assistance af et par højt offentligt lønnede professorer postulerede viste, at danskerne ville acceptere en udvidet brugerbetaling i sundhedsvæsnet og forringet velfærd, det viser helt klart hvor farligt det er for den alm. befolkningen, når medierne og deres ansatte bliver brugt som politikernes skødehunde, frem for det der normalt er deres opgave, at være på befolkningens side som vagthunde overfor politisk magtmisbrug!

Faktisk indrømmede ”den såkaldte journalist oplæseren”, at det på grund af en massive politiske ”brainstorming” med mediernes hjælp, var lykkedes at ændre den politiske situation i Danmark, så politikerne ikke mere var befolkningens tjenere, men at der er endt helt op og ned å den situation, så befolkningen nu er politikernes tjenere, men det var jo også hensigten med oprettelse af DR-Update og TV2_News, de skulle jo netop bruges som moderne Göbbelske propagandakanaler, i første omgang for at retfærdiggøre de fabrikerede løgne om grundlaget for krigsforbrydelserne mod Irak og Afghanistan, og da politikerne fandt ud af hvor nemt det egentlig var, at få den naive befolkning til at acceptere alle deres fabrikerede løgne, når de blot blev positivt kommenteret af højt offentligt lønnede lakajer som spindoktorer, kommentatorer, ”eksperter”, økonomer og professorer alle af tvivlsom karakter, så blev den politiske manipulation sat i system og massivt organiseret!

Der er ikke og har aldrig været en økonomisk krise, det er et konstrueret kaos for at ruinere middel-, og underklassen, og på den måde få 100% kontrol over slaverne på alle måder, og på grund af mediernes massebombardement af manipulerede meningsmålinger, det er også den direkte grund til, at politikere og myndigheder slipper godt fra manipulerede meningsmålinger, fup, svindel, fabrikerede løgne, brud vælgerbedrag, brud på valgløfter og Danmarks Grundloven, ja sådan set slipper godt fra hvad som helst, selv det planlagte verdensomspændende organiserede røveri

Det kan vel ikke komme bag på nogen, at indlæg forsvinder og at politikerne har travlt med at destruere eller slette belastende materiale, det er jo ikke på nogen måder en ny praksis, det har man gjort hele vejen tilbage i historien, det har jo altid været ”vinderne”, som skriver og redigerer historien, så det med at forskere vil have lov til at studere gamle dokumenter, det kan ikke bruges til noget som helst, for den historie de vil komme frem til, vil altid være en konstrueret og redigeret sandhed, som så igen vil være farvet af forskerens politiske holdning, så vil vil aldrig nogensinde få det virkelige billede og sandheden, om magthavernes og deres lakajers barbariske gerninger!

I vor tid er det Bilderbergerbanden og deres udemokratiske topfolk (lakajer), der dikterer, skriver og redigerer historien, indtil den danske og europæiske befolkning vågner op, arresterer Bilderbergerbanden og deres topfolk, og smider alle deres sleske spytslikkere på porten, men indtil da er det ikke så underligt, at myndighederne har nemt ved, at plyndre middelklassen og især de lavtlønnede, fattige, pensionisterne, studerende børnefamilierne og de handikappede, når de har lakajer som Helle Thorning og mange andre toppolitikere både på højre og venstrefløjen, til at sløre kendsgerningerne og begrænse ytringsfriheden, for at hjælpe politikerne og myndighederne med at camouflere det organiserede magtmisbrug!

Nej lad os få det teknokratiske ”Akademikervælde” afskaffet og Kongedømmet genindført!!!

For desværre ville et valg ikke ændre noget som helst, alle partier fører nøjagtig den politik, som bliver dikteret dem af Bilderbergerbanden i EU, så om de er røde, blå, gule grønne eller sorte er bedøvende ligegyldigt, målet er at skabe kaos, nød og elendighed, og på den måde få mennesker til at give afkald på deres friheder og demokratiske rettigheder, som så kan skabe en grobund for, at befolkningen stille og roligt accepterer en indførelse af et verdensomspændende diktatur (New World Order), styret og kontrolleret af den Nazistiske Bilderbergerbande og deres udemokratiske slyngler!

Folketinget har været et værdiløst akademisk plattenslagerforetagende de sidste mange år, de har helt sikkert fået en god akademiske og teoretisk uddannelse både politikere, økonomer, vismænd, rådgivere og embedsmænd m.fl., men de har ingen faglig kompetence overhovedet nogen af dem!

Det eneste de sidste 40 års politikere har været gode til, det er at rage til sig med arme og ben og ruineret danskerne nøjagtig som den "græske elite", og varetaget egne interesser frem for samfundets, men det har de så til gengæld også været rigtig gode til, nå ja og så til at overlade magten over Danmark til teknokrater i det udemokratiske EU-Parnas!

Nu er det jo ikke første gang, at vandallister har ruineret og solgt Danmark til en fremmed magt, i fortiden var det ødsle Kongers udsvævende livsførelse, udvidelse og finansieringer af luksus for kongehuset og deres trofaste lakajer, finansieret ved at belåne Danmark til langt over Skagens Gren, der ruinerede Danmark og tvang Konger til at overdrage magten og kontrollen af Danmark til fremmede lande!

I vor tid er det politiske pamperi udvidet på samme måde, så det er helt ude af kontrol, både i den borgerlige og venstrefløjens lejr, alle deres støtter og tilhængere kræver nu en del af kagen, for at støtte og holde hånden over de korrupte magthavere!

Nu kan vi jo desværre ikke trylle alle de akademiske og udemokratiske/teknokrater politikere og deres embedsmænd/lakajer væk i Danmark og EU, det ville ellers være en mirakelkur for både Danmark og hele Europa, som så helt stensikkert ville gå frem igen, både hvad sikkerhed, vækst, økonomi og velfærd angår!

Der er kun én eneste løsning, nemlig at alliere os med Kronprins Frederik, og få ham placeret på Danmarks trone hurtigst muligt, afskaffe det korrupte danske "folkestyre" og genindført "Kongedømmet"!

Pålægge Frederik som sin første opgave, at gennemføre en øjeblikkelig udmelding af ”den Bilderbergstyrede og kontrollerede forbryderorganisationen” og deres lakajer i EU, og så nedsætte et forretningsministerium ledet af 10 -12 vise og kloge ministre, som alle skal kunne fremstilles for en domstol, og stilles til ansvar for deres ”eventuelle kriminelle handlinger” af Kong Frederik, og straffes "HVIS" de begår samme forbrydelser mod den danske befolkning og samfundet, som de sidste 40 års politikere og embedsmænd har gjort!

Og alle de "goder" politikerne har tilkendt sig selv, annulleres med øjeblikkelig virkning deres handlinger gennem de sidste 40 år undersøges, og de bliver stillet til ansvar for deres organiserede røverier!

Gennemføre en lynhurtig pengeombytning, så alle sorte og kriminelle penge, bliver ugyldige med øjeblikkelig virkning, og kun de penge der er tjent på en helt legal dokumenterbar, kontrollerbar, lovlig, ærlig og redelig måde bliver godtgjort!

At tro på, at de samme politikere, med samme politik, udpeget af de samme indoktrinerede og topstyrede partisystemer, kan rette landet op igen, med nøjagtig den samme politik, som de helt beviseligt har kørt Danmark i sænk med, skulle være en den helt rigtige og geniale løsning, det kan man simpelthen kun overbevise totalt hjernedøde mennesker om!

Det ville jo være det samme som at tro på, at hvis en læge har stillet en diagnose og ordineret patienten en medicin, og det så skader patienten mere og mere, så hans tilstand bliver værre og værre for hver dag, og den slet ikke gavner patienten på nogen måder, at det så ville være klogt at lade den samme læge, som så bare ville bruge den samme medicin, i en kraftigere dosis til at helbrede patienten!

Hvordan mon lægen så ville forklare sine fejl retorisk, mon han så også som politikerne og alle deres hjernedøde rådgivere, igen og igen og igen og igen vil påstå, at diagnosen var den helt rigtige, kuren var også den rigtig, men desværre døde patienten!

Som tidligere nævnt: Jeg er så træt af Løkke, Helle, Villy, Margrethe og de andre 175 på overførselsindkomst, der er i aktiveringsprojektet "ødelæg alt for Danmark og danskerne" i folketinget!

Velfærd????

Nej som før nævnt, politikerne er en flok korrupte og grådige akademiske plattenslagere, og det uanset om de er røde, blå, grønne, gule, violette eller sorte, men jeg forstår godt at specielt S & SF er på vej ned mod spærregrænsen, for er der nogen, som i den grad har svigtet sine vælgere lige siden “Holger og Konen sagde nej til Unionen”, så er det da Fidus Helle og hendes hæmoride Villy!

Det er ikke den alm. befolknings velfærd, som bekymrer de korrupte akademiske politikere, i hverken EU, Folketinget, Regioner eller Kommuner, tværtimod er det ved at være mange år siden, at politikere, administratorer og “ALLE” deres lakajer holdt op med at tænke på andet end deres egen velfærd!

Både venstrefløjen og højrefløjen, har i fællesskab brugt alle deres kræfter, på at undergrave dansk velfærd på alle måder, ved at de har bevilliget sig selv offentlig støtte på så at sige alle mulige områder, både på europæisk plan, landspolitisk, partierne og alle deres interesse-, og ungdomsorganisationer!

Amts og kommunale politikeres ombud, har tidligere været et ulønnet job, de valgte politikere blev ikke forgyldt, men fik et rimeligt honorar, fri transport og rimelige omkostninger dækket, i dag farer de højt lønnede politikere med storhedsvanvid, sammen med et hav af deres trofaste lakajer verden rundt i privatfly, bor på de dyreste hoteller med eksklusiv roomservice, både når det er i embeds medfør eller det er private skatteyderbetalte ferier, så betegnes det bare som studieture, og på de luksusferier har de en hel stab af deres mest trofaste lakajer med til at more sig sammen med!

Så når politikerne som Helle, Margrethe, Villy, Mette Frederiksen og andre S, R og SF-profiler i medierne står og siger, vi er stolt og utrolig glad for den danske velfærd, den skal vi gøre alt for at bevare, så er det hykleri langt ud over alle grænser, for hvis de virkelige var så glade for det “såkaldte danske velfærd”, hvorfor i himlens navn gør de så alt muligt for at føre EU politik, som helt klart går ud på at smadre dansk velfærd?????

“Reform” er jo bare et andet ord, for “nedskæring” af de ydelser og goder, som danske borgere selv har betalt for i form af et af verdens højeste skattetryk, man bevarer altså ikke nogen former for velfærd, ved at fjerne de ydelser og goder som har været grundlaget for, at danskerne helt ukritisk har accepteret en hæmningsløs skatteplyndring, hvor de nu også begynde at kræve brugerbetaling for de goder, som befolkningen kollektivt HAR BETALT for a-konto med ekstreme skatter, moms og et totalt afgifts vanvid!

Underligt nok er det også altid dem, som har mindst at leve af, politikere vil gennemføre reformer (nedskæringer) over for, det er aldrig nogensinde de politisk-, finans-, og erhvervslivets spidsers helt ukontrollable plyndrings politik med ekstremt høje lønninger, som de vil gennemføre reformere (nedskære) overfor, dem køber politikerne tværtimod med støtte, lempelser og forgylder dem med ekstra ekstremt høje lettelser i top og mellemskatten, for den slags støtte, lempelse og skattelettelser, har politikerne og embedsmænd jo også selv glæde af!

Her er eksempler på reformer, som ville være mere socialt retfærdige, i stedet for helt asocialt at plyndre dem, som i forvejen har alt for lidt at leve af:

Valgreform: Fjern fradragsberettiget støtte til politikere og partiers valg-kampagner!

Politikerreform: Fjern statstilskud til politikere, politiske partier og deres ungdomsorganisationer, hvis de vil holde sammenkomster og reception (drukfester) m.m., må de som alle andre mennesker selv betale, det kan ikke være de hårdtarbejdende skatteyderes opgave, at betale den slags regninger!

Pensionsreform: Reguler pensioner så privatopsparing ikke kan trækkes fra i skat, og indfør en garanti for at alm. mennesker ALDRIG får lavere pension end politikerne!

Mediereform: Fjern alle former for tilskud og licens m.m., til både de trykte og skrevne medier, lad dem leve af de fabrikerede propaganda kampagner de producerer, hvis befolkningen ikke gider betale prisen for at blive manipuleret med af deres kanaler og det bras de sender, eller læse deres politisk ensrettede aviser, ja så må de jo lukke biksen!

Kulturreform: Fjern tilskud til teatre og filmindustrien m.m. , hvis folk ikke gider betale prisen, for at se de forestillinger, som de vil lokke tilskuerne med, så er det måske på tide, at kunstnerne skærpe deres selvkritik, og sætte forestillinger op, som befolkningen gider betale prisen for at se!

Kunstreform: Fjern alle former for kunsttilskud, hvis de ikke kan sælge det de laver, ja så må de jo som alle andre i samfundet, søge ind i et andet erhverv og evt. omskoles, at belønne de dygtigste med en livslang bonus fra staten, det er da total galimatias!

Det er jo rablende vanvid, at give mennesker, som kan afsætte og nogle endda leve fedt af deres håndværk (kunst og kultur) statstilskud, men hvis de ikke kan leve af deres håndværk, så må de jo finde ud af at lave noget andet, det må alle andre jo gøre!

Sportsreform: Stop alle former for statstilskud til elitesport og sportsklubber, såfremt de har ekstremt højt lønnede professionelle teams ansat, og samtidig bliver forgyldt af private virksomheder!

Afskrivnings-, og fradragsreform: Fjern alle mulige former for afskrivnings og fradrag, for den slags sponsorater til elite sporten, som kun har et eneste formål, nemlig at forgylde de klubbers “såkaldte stjerner” med helt vanvittige millionlønninger, når vi dagligt bliver bombarderet med propaganda kampagner, om erhvervslivets forringede konkurrenceevne og dårlige økonomi, og samtidig oplever at virksomhederne har råd til (skatteyderfinansierede) millionsponsorater, og at forgylde virksomhedernes ledelse med ekstreme millionlønninger, men ikke har råd til at betale deres alm. medarbejdere (slaverne) en anstændig løn!

Reklamereform: Fjern alle mulige former for reklamefradrag!!!!!

Hvorfor ikke den varme krig ?

Skrevet af Christensen, Søndag den 8. april 2012, 07:32

Hvorfor kun denne interesse i den kolde krig ?
Gå blot nogle få år mere tilbage og lad os høre alt om, hvad der skete i DK under 2.verdenskrig. Lad os få frem, hvem der var i tyskernes sold.

hil breivikar lokisbane

Skrevet af Harde-Henrik, Lørdag den 7. april 2012, 19:16

Nu kan vi så konstatere at en kulsort muslim fra Bahrain der er fængslet for optøjer, og som de dansk fjendske røde tvfolk kalder for dansker får sendetid il dagens tv aviser.
I samme tidsrum er der ingenting blevet nævnt om landsforræderen poul nyrup beordrer dansk historie slettet.
Hele landet er gennemsyret af korruption, og en magtelite der gør hvad der passer dem uden det får følger.
Fy for satan

Harde-Henrik

Skrevet af L.P, Lørdag den 7. april 2012, 20:16

Ja, man kan KUN give dig 100 % ret,- vi er kommet dertil nu, at vort land i den grad er gennemsyret af korruption, som du skriver,- landsforrædderi,- LØGNE og FORTIELSER,- det har nok forgået i lang tid,- men nu da tiden for afdækning af al den slags, er kommet og alt må komme frem i LYSET,- vil hele DEN MØRKE ELITE snarest blive afsløret i ALLE deres Løgne, fortielser, mørke handlinger og planer!!!
Vi er nogle stykker, der er informeret om, at der er noget STORT undervejs,- som vil blive givet fri i medierne,-( som hidtil jo har haft mundkurv på, samt påtvunget at omgås SANDHEDEN!
Vi er nemlig ved at nærme os LYSETS Tidsalder,- den 6. Epoke, som begynder sidst i dette år!
Som betyder at der VIRKELIG vil blive ryddet op, renset ud i samfundene!
Og Mørket er næsten ved at være besejret, men De Mørke er af den grund desperate nu,- inden deres fald!
Vi vil se virkelig interessante ting her fremover, der er gode nyheder - for dem, der vil Lyset, og helt NYE, meget bedre tider!
Den Mørke Elite står LIGE foran afgrunden, og snart vil de blive dømt for deres kriminelle hamdlinger!

RUSSLAND og FSB Terrorister styrer Norge med UTØYA

Skrevet af Norulf Øvrebotten - ex NRK journalist , Tirsdag den 10. april 2012, 17:53

http://www.facebook.com/pages/Norulv-%C3%98vrebotten/255668234467889

Les denne blogg- Norge har samme problem - styres fra skyggene via advokater i hemmelighet fra Russland. FSB terrorister skaper frygt i Regjeringsbygg og Utøya - Maktelite i AP VET DETTE - visste på FORHÅND !!!!

Daglige Opdateringer av Retsforholdene og OP/NED forholdene
compartmentalization som benyttes av FSB via Riksadvokatog avd.Remmen i Oslo. Norge har væært en Sovjetrepublikk siden 1939 sier Øvrebotten

Om hundrede år ..............

Skrevet af Erik Leigel, Lørdag den 7. april 2012, 18:33

Mon ikke Blå Stue har beordret mindre flatterende ting og sager om dem selv destrueret ?

Blå Stue flirtede både med fascismen og nazismen. KU´erne holdt stormmøder på Blågårds Plads iført skrårem og langskaftede støvler.

En tidlige rød, men noget paranoid og forhenværende forstadsborgmester drog til Sydafrika på arpartheidstyrets regning.

Ved hjemkomsten bjæffede han op om hvor godt de sorte havde det.

En yngre ministeriumsflakker fra liste C tog samme tur. Jeg kan ikke forestille mig, at han selv betalte for turen ?

Den gamle skibsreders far profiterede ganske godt på de grønne syd for grænsen. Det samme gjorde mange af de store danske koncerner.

Det er de koncerner nærværende funktionærtryksag stadig kryber for.

Vi har alle en fortid. Det er det, der gør os til mennesker.

Om hundrede år er alting glemt.

Rettelse

Skrevet af FB , Søndag den 8. april 2012, 11:28

Bare for at sætte det på plads så var nazisterne, så absolut ikke højre orienteret, devar i den grad socialister, men total stat alla USSR, hvorfor tror folk altid er de var højreorienteret.

Men så meget gerne krigsarkiverne åbnet, på tide at vi ser sandheden.

@ Erik Leigel

Skrevet af Hanne Hansen, Lørdag den 7. april 2012, 20:47

Om hundrede år er alting glemt, hvis de røde ødelægger kartotekerne.

Islams kvælertag d.7-4-2012

Skrevet af Sofia, Lørdag den 7. april 2012, 17:50

Ham, Abduhadi al Khawaja.
Han har intet at gøre i Danmark.
Han er medlem, af Hitz but Tahrir.
Han er ikke dansker, jeg bliver sku ikke svensker, hvis jeg flytter til Sverige.
Vi har ikke andet problemer, med muslimer, de har snart tømt statskassen, og de hyler af grin af os dumme, følsomme, naive dansker.
Det er de radikale, ja hele regeringen, er og bliver en katastrofe, for Danmark.
Shon, du er en kæmpe nar.
Jeg håber historier Bent Jensen.
Kommer med en løsning.

Sofia´s kvælertag

Skrevet af Sofia, Søndag den 8. april 2012, 17:09

Sofia´s kvælertag.

Jeg (Sofia) er danmarkshistoriens største katastrofe, idet jeg repræsenterer den totale dumhed.
Rigtige danskere går ikke ind for intolerance og fremmedhad og er ikke så naive og snæversynede som jeg.
Jeg tilhører bundfaldet af den danske befolkning.

hil breivikar lokisbane

Skrevet af Harde-Henrik, Lørdag den 7. april 2012, 17:28

Død over de røde, og deres hjernevaskede afkom

@ Harde ( Tåbe) Henrik

Skrevet af Bodil Ch., Søndag den 8. april 2012, 17:12

Udtalt af en vaskeægte tåbe. Fortrjeber faktisk ingen kommentarer.

Nutid

Skrevet af Grethe, Lørdag den 7. april 2012, 15:15

Politikerne skal lade være med at tale om fortiden, og koncentrerer sig om nutiden.

Jamen

Skrevet af Michael Pedersen, Lørdag den 7. april 2012, 13:54

Ønsker vi virkelig at leve i et land hvor alt hvad laver og mener skal registreres til evig tid.
Hvis det er holdningen, må man sige at VKO´s liberale værdikamp har gjort det rigtig dårligt.

Man kan også spørge, hvad blev slettet under VKO, eller hvorfor samlede Schlytter oplysninger på sine politiske modstandere, det er da ikke særligt trygt.

Vi er vel enige om i Danmark at alle har lov at have sin egen politiske holdning. Eller hvad?

IKKE flere undersøgelser !!!!!!

Skrevet af Ulla, Lørdag den 7. april 2012, 13:03

Det er for dyrt at lave endnu en undersøgelse - de røde bliver alligevel aldrig 'stuerene' (og slet ikke Nyrup) - politikerne skal se fremad og tage krisen alvorligt.
KOM SÅ IGANG !!!!!!!!!!

Hvad siger Helle Thorning

Skrevet af HansJoachim, Lørdag den 7. april 2012, 11:43

til denne sag? Intet! Som tidligere kommunist (http://tiny.cc/pm9bcw) synes hun naturligvis, det er helt i orden, at Nyrup-regeringen destruerede dokumenter for at beskytte kommunist-sympatisørerne i Socialdemokratiet.

I orden at slette oplysninger

Skrevet af Leif Rasmussen, Lørdag den 7. april 2012, 11:24

Nu har mange i årevis berettiget kritiseret PET og FET for at have registreret folk, der har udført lovlig politisk aktivitet. Så er det vel i orden at der er blevet rydet op i arkiverne.

@ Leif Rasmussen, 11:24

Skrevet af Hanne Hansen, Lørdag den 7. april 2012, 11:41

Det var kun folk ude på venstrefløjen der kritiserede PET og FET, da de åbenbart havde dårlig samvittighed.

Opbevaring af "følsomme " oplysninger

Skrevet af Kim Hovland, Lørdag den 7. april 2012, 10:51

Jeg villle gerne vide, hvad man havde gjort i Tyskland, hvis StaSi arkiverne var blevet destrueret med velsignelse fra en regering, så kort efter magtovertagelsen.
StaSi søgte selv at destruere arkiver, som nu bliver samle som et puslespil for at komme frem for de berørte.
Der er en praksis, der siger at der skal gå tredive-fyrre år før man fjerner oplysninger og det om personer, der historisk har haft indflydelse på udviklingen (hvis man altså vil sige at DKP havde indflydelse).
Sletningen er helt enkelt uhørt og en politisk rævekage, der kun kan fordømmes eller retsforfølges.

øhh hvad?

Skrevet af Michael Pedersen, Lørdag den 7. april 2012, 10:12

Hvad er det lige at folk forestiller sig at han kan have gjort, der er jo ingen døde, Danmark er stadig et kapitalistisk land.

Er det meget vigtigt at vide at nu kyssede han med hende, nu købte han ugens rapport og nu snakkede han med en russer, som nu er lastbilchauffør,

Tænk hvis vi alle skulle måles på den måde.
Det var bedre hvis vi danskere lærte at leve med at vi har forskellige holdninger og respekterede det,

De kalder det demokrati.

@ Michael Pedersen, 10:12

Skrevet af Hanne Hansen, Lørdag den 7. april 2012, 11:00

Det ville svare til at et dansk parti førte Taliban politik, samt at lederen plejede omgang med talibanere i Afghanistan, modtog sorte penge fra dem og meget mere, jeg tror nok folk ville interessere sig for det.

Politisk uvidenhed..?

Skrevet af Palle Stenstrup, Lørdag den 7. april 2012, 10:45

Hvad han lige har gjort..? Ja, det finder ingen så ud af mere. Og at 'der er jo ingen døde', må da siges at være en udtale med modifikationer..?
Med mindre at DU har fulgt Ole Sohn som en skygge, og at DU derved har vished om hvad der kunne have stået i hans papirer..!?!
Ingen tvivl om at vi kan blive bedre til at respektere andre folks holdninger og synspunkter, men fanatiske folk er ikke en flok mennesker som kan omvendes. Derfor er overvågning en god ting mod den slags..
Beklageligt at det er så er politikere (uanset partifarve!!), som typisk med den en hånd kræver mere gennemskuelighed i efterretningsvæsenets arbejde, som så med den anden hånd sletter rapporter for egen vindings skyld..
Om det er det som er sket..!?! Dét får vi så heller aldrig at vide, men mistanken vil altid være der..

Politisk kandestøberi

Skrevet af Svend Hansen, Lørdag den 7. april 2012, 11:28

Hvis PET havde beviser for, at Ole Sohn havde gjort noget ulovligt, tror du ikke at man så havde forsøgt, at få ham stillet for en domstol og gjort ham ansvarlig for det gennem en retssag.

PET og S

Skrevet af Niles, Lørdag den 7. april 2012, 09:48

Det ligner en skandale at S har beordret mapper slettet - en rigsretssag er på plads så vi kan få dømt de skyldige.
Tænker om det samme gør sig gældende hos skat hvor der ligger mapper omhandlende skatteunddragelse m.v. foretaget af HTS og familie.

Mistænkeligt.

Skrevet af birgitte t, Lørdag den 7. april 2012, 09:27

Ole Sohns gerninger som DKP mand er nu endnu mere mistænkelige. Det får tvivlen om hans tjenester for Sovjet til skade for DK til at blomstre og forstærkes. S og R regeringens sletning af Ole Sohns fortid gør, at ingen mere tror på Ole Sohn.
Selvfølgelig skal PET-chef Scharf sige som han gør, ellers er han færdig som chef for PET.
Sletningen af Sohns dokumenter er et. Betydningen heraf afgøres af vælgerne.

rigsretsag

Skrevet af Christian Hansen, Lørdag den 7. april 2012, 01:43

det her må udløse en rigsretsag mod Nyrup og Bjørn Westh muligvis også Pia Gjellerup og Frank Jensen (Nyrups 2 andre justitsministre)

det her stinker altså virkelig meget