Det har været nogle travle dage for 15-årige Emilie Esther, der fredag aften vandt 'X Factor' 2015. Dagene efter finalen har stået på autografskrivning, optrædener og rigtig mange interview. Den kommende tid skal hun i studiet og indspille sange og til England for at møde Simon Cowell.

Men den unge pige fra Aalborg savner skolen.

»Jeg har ikke været i skole i to måneder, så jeg savner det rigtig meget. Det har været mærkeligt at være så meget væk,« fortæller Emilie Esther.

Læs også:

Hun har ikke helt styr på, hvor meget hun er bagud i skolen, men familie og venner har støttet hende hele vejen igennem forløbet i DRs talentshow og vil være der for hende, når hun skal tilbage på skolebænken.

Mandag eftermiddag var Emilie Esther inde på BT for at live-chatte med læserne, og særligt spørgsmålet om skolen gik igen flere gange. En læser spurgte for eksempel, hvordan det har været at være væk fra skolen, når 'X Factor' har taget så meget tid. For den 15-årige har det været hårdt.

»Jeg skal arbejde rigtig hårdt på skolen nu, men det er jo ulempen ved det hele,« svarer Emilie Esther.

Læs også:

Den unge sangerinde er godt selv klar over, at fraværet fra skolen ikke er det smarteste, når det snart gælder eksaminerne i 9 klasse. Men Emilie glæder sig meget til at komme tilbage til Aalborg og alle vennerne fra klassen.

Emilie Esther regner med at begynde på efterskole efter sommerferien, men ved endnu ikke hvilken en, det skal være.