15 år er en tidlig alder at kende sig selv og sin seksualitet, men det er ikke desto mindre noget som Sarah fra X Factor allerede har helt styr på.

- Sarah opfatter ikke sig selv som modig. Og jeg tror heller ikke, hun tænker over, hvor selvstændig hun egentlig er. Hun ser det bare, som den hun er. Og selv i dag bliver vi nogle gange nødt til at minde hinanden om, at hun kun er 15 år gammel, siger Sarahs mor, Signe, i et interview med B.T.

Det er snart halvandet år siden, at Sarah valgte at fortælle familien, at hun er lesbisk, og det var slet ikke noget moderen havde ventet, men hun og resten af familien tog erklæringen helt roligt.

- Jeg havde aldrig spekuleret over det. Men det er heller ikke vigtigt for os, om hun er til det ene eller andet, siger Signe, der også godt vidste, at datteren mente det alvorligt, når hun sagde det.

- De fleste ved godt, om de er til drenge eller piger, når de er 15 år. Og også før. Det gjorde jeg i hvert fald. Hvor længe Sarah har vidst det, har vi ikke boret i, og det skal hun have for sig selv. Men vi har aldrig haft den opfattelse, at det sikkert bare er en dille eller noget hun siger, slår moderen fast.

Køb B.T. søndag og læs meget mere om X Factor Sarahs opvækst

- Taler med familien om alt
- Ville gå alene til skole
- Se billederne fra Sarahs barndom
- Der er rift om Sarah