Han har været nomineret for sit skuespiltalent fire gange uden at vinde og fik i går sin femte Oscar-nominering for sin rolle i filmen ‘The Revenant’. I år må det simpelthen være Leonardo DiCaprios tur til at få den gyldne statuette.

Det er ingen hemmelighed, at vi her på BiTE tilhører det såkaldte #TeamLeo, der hepper på Leonardo DiCaprio som Oscar-vinder i år. Her får du otte grunde til hvorfor.

1. Han har aldrig vundet (!)

Leonardo DiCaprio har været nomineret for ‘What’s Eating Gilbert Grape?’ (1994), ‘The Aviator’ (2005), ‘Blood Diamond’ (2007), ‘The Wolf of Wall Street’ (2014) – men aldrig vundet. Det virker næsten uretfærdigt, især fordi han rent faktisk har fortjent hver en nominering.

2. Eksperterne vil have, han skal vinde

Selv om ‘The Revenant’, som DiCaprio er nomineret for, først har dansk premiere herhjemme d. 21. januar, har filmen allerede haft amerikansk premiere, ligesom den har været vist for blandt andet udenlandske anmeldere og journalister. Blandt eksperter synes der er være konsensus om, at det er Leos tur nu – så skal vi ikke bare lytte lidt til dem? Jo.

3. Kollegerne vil have, han skal vinde

Det er ikke kun eksperter, der tror på Leo. Da han for nylig vandt en Golden Globe, (som i øvrigt plejer at være et godt fingerpeg mod, hvem der vinder en Oscar) var det til stående applaus fra skuespillerkollegaerne. De vil også have, at Leo får den Oscar, det er vi sikre på. Se selv i klippet her.

4. Det er hans tur nu

De fire gange Leonardo DiCaprio har været Oscar-nomineret for sin skuespilpræstation uden at vinde, har han tabt til kolleger, som i den grad også fortjente deres pris. Tommy Lee Jones tog prisen for ‘bedste mandlige birolle’ i 1994, hvor Leonardo DiCaprio stadig kun var et barn med hele karrieren foran sig. I 2005 snuppede Jamie Foxx også fortjent en Oscar-statuette for sit portræt af Ray Charles i filmen ‘Ray’, i 2007 vandt Forrest Whitaker for sin skræmmende skildring af diktator Idi Amin i filmen ‘The Last King of Scotland’ og senest i 2014 vandt Matthew McConaughey foran Leonardo DiCaprio for sin rolle som den ultratynde, AIDS-ramte Ron, der bøjer reglerne for at give andre smittede medicin, i ‘Dallas Buyers Club'. Det var alt sammen fint nok, men det betyder altså også, at nu er det Leos tur.

5. Han er den stærkeste i feltet

Selv om feltet er stærkt igen i år i kategorien ‘Bedste mandlige hovedrolle’, synes DiCaprios rolle i ‘The Revenant’ alligevel at stå stærkest over for både Matt Damons rolle i ‘The Martian’ og Bryan Cranstons i ‘Trumbo’. Eddie Redmayne spiller transvestit i ‘The Danish Girl’, en rolle der nærmest er selvskrevet til en Oscar, men eftersom han vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle sidste år, virker det næsten usandsynligt, at han vinder igen. Endelig er Michael Fassbender nomineret for sin rolle som Steve Jobs i filmen ‘Steve Jobs’ – men Fassbender har ‘kun’ én nominering i bagagen fra, og derfor synes Leonardo DiCaprio stadig at have fortjent det mere.

 

6. Leonardo DiCaprio har aldrig lavet en dårlig film

Selv om man naturligvis vinder en Oscar for en konkret præstation dét år, så er en Oscar ligeså ofte et skulderklap til en, der gennem sin karriere har gjort sig fortjent til hæderen. Og dét har Leonardo DiCaprio om nogen. Faktisk, har han aldrig lavet en dårlig film, og han er også kendt for at være en af de skuespillere, der i særlig grad vælger manuskripter med omhu. Nogle film er naturligvis bedre end andre, men ingen er deciderede svipsere. Tjek selv.

 

7. The joke is getting old

Nettet er efterhånden fyldt til randen med jokes, memes og gifs, der laver sjov med det faktum, at Leonardo DiCaprio aldrig har vundet den Oscar. Efter et par år er joken dog ved at blive lidt gammel, så lad ham nu vinde, så også internettet kan komme videre.

​8. Gwyneth Paltrow vandt en Oscar for ‘Shakespeare in Love’...

Der er rigtig mange, der har vundet en Oscar gennem tiden. En af dem er Gwyneth Paltrow, der i 1999 vandt prisen for ‘bedste kvindelige hovedrolle’ for sin rolle i ‘Shakespeare in Love.’ Verden kan simpelthen ikke blive ved med at være et sted, hvor Gwyneth Paltrow har en Oscar for dén film, og Leonardo DiCaprio har nul Oscars for virkelig gode film. Der må balance i tingene. Nu.

 

Andre læser også