Den Internationale Olympiske Komités (IOC) præsident Thomas Bach kritiserer politikere for at blive væk fra Vinter OL.

Optakten til Vinter OL i Sotji, som begynder på fredag, har længe været af politisk karakter, og det vil IOC-præsident, Thomas Bach, sætte en stopper for. Det gjorde han klart, da han tirsdag talte foran blandt andre præsident Vladimir Putin i Rusland.

- I de ekstreme tilfælde har vi set et par politikere, hvis bidrag til kampen for en god sag, har været at afvise invitationer, som de ikke engang har modtaget, lyder svadaen fra Thomas Bach.

Udfaldet kommer, fordi flere politikere har valgt at blive væk fra OL, som protest mod Ruslands borgerrettigheder og specielt landets behandling af homoseksuelle. Blandt de politikere, som bliver væk fra Sotji, er den franske præsident Francois Hollande, den britiske premierminister David Cameron og den tyske præsident Joachim Gauck. 

USA har valgt at sende en delegation, hvoraf tre af dem er homoseksuelle.

Thomas Bach mener, at de politikere, som bliver væk, bruger deres fravær til at lave politik, og det burde de ikke, mener han.

- Vi sætter pris på dem, der respekterer, at sport bidrager til udvikling og fred, hvis det ikke bliver brugt til politiske udmeldinger, eller for at score politiske point enten internt eller eksternt.

- Hav modet til adressere jeres uenigheder i en fredfyldt politisk dialog, og ikke med afsæt i atleterne. Det er min overbevisning, at det også er i jeres politiske interesse på den lange bane, siger IOC-præsidenten.