Efter en uge med sommer og sol byder weekendvejret på flere skyer, temperaturer mellem 17 og 22 grader samt tordenbyger flere steder i landet.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog, Henning Gisselø, fra DMI.

»Det vil være skyet i det meste af landet. Jyderne får nok en del solskin og temperaturer på op mod 22 grader. Men ellers vil flere steder opleve regn og torden,« siger Gisselø.

Læs også:

Ifølge DMIs prognoser vil særligt Fyn og Sjælland blive ramt af tordenbygerne. Som dagen skrider frem klarer det efterhånden op fra vest i hele landet, men først sent på aftenen vil det klare op i de østlige egne.

I stedet kan de fleste danskere se frem til søndag, som ifølge DMI byder på langt mere solskin.

Læs også:

»Søndag bliver bestemt pænere. Der vil være tørvejr i stort set hele landet og meget mere solskin. Temperaturer vil ligge på 17-22 grader, men det vil føles varmere end lørdag på grund af solen.« siger Henning Gisselø.

Den kommende uge vil ifølge DMI blive meget blandet med delvis sol og regn - dog koldere end hvad vi har været vant til den seneste uge, da vinden vender.

Læs også:

»Vi får ikke den der trykkende varme, men solen er så stærk i august måned, så den skal bare på banen i kort tid, så stiger temperaturerne. Så vi kan nok gå få mellem 20 og 25 grader blandet med lidt regnbyger,« lyder det fra Henning Gisselø.