Har du billeder eller video af det voldsomme vejr? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

De stigende vandstande har fået Beredskabsstyrelsen til at tage kontakt til flere lande med henblik på mulig hjælp til oversvømmelser.

Lige nu stiger vandstanden kraftigt flere steder i landet.

Det har fået Beredskabsstyrelsen til at tage kontakt til både Sverige, Tyskland og også England. Det oplyser Lars Høg Schou, operativ chef for netop Beredskabsstyrelsen på Twitter.

Lars Høg Schou informerer yderligere omkring hjælp fra udlandet, at Beredskabsstyrelsen udelukkende har forhørt sig om mulighed for eventuel hjælp, men at man ikke direkte har bedt om hjælpen på nuværende tidspunkt. Først hvis de danske ressourcer er bruges op vil man anmode om hjælpen, skriver han i to opdateringer via Twitter.

Til BT forklarer Lars Høg Schou, at man i øjeblikket udelukkende er i dialog med landede omkring mulig assistance, såfremt det skulle blive nødvendigt. Men om det bliver nødvendigt er for tidligt at spå om, fortæller han til BT.

»Lige nu falder vandstanden østpå, og jeg har lige nu kun meldinger om, at vi er i gang med at pumpe vand væk i Aabenraa med vores store lænsepumpe. Men det kan selvfølgelig ændre sig, det ved vi ikke på nuværende tidspunkt,« siger Lars Høg Schou.

Lars Høg Schou fortæller, at det er normalt blandt de nordiske lande, at de forskellige beredskaber løbende holder sig opdaterede i lignende situationer. Derfor er der intet usædvanligt i, at man forhører sig om muligheden for hjælp blandt de nærmeste lande.

»Undtagelsen i dag er briterne. De har jo trods alt lidt længere respons-tid end svenskerne og tyskerne har. Men de har faktisk selv henvendt sig til os og tilbudt hjælp, hvis det skulle blive nødvendigt,« fortæller Lars Høg Schou.

I den seneste beredskabsmeddelelese fra National Operativ Stab onsdag aften lyder meldingen, at vandstanden fortsat stiger flere steder i landet. Meddelelesen er udsendt i fælleskab med DMI, hvor der melder om kraftigt forhøjhet vandstand i det sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Vestlige Storebælt, Lolland-Falsters sydkyst, Smålandsfarvandet, Østlige Storebælt, Øresund, Sydøstsjællands kyst og Bornholms kyst.

National Operativ Stab står for at koordinere indsatsen myndigherne imellem i forbindelse med større hændelser, trusler og lign.

 

Opdateres...

Forhøjet vandstand i Dragør by. Flere veje er kl 17 allerede oversvømmet og huse er truet onsdag d. 4. januar 2017.
Forhøjet vandstand i Dragør by. Flere veje er kl 17 allerede oversvømmet og huse er truet onsdag d. 4. januar 2017. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Forhøjet vandstand i Køge onsdag aften d. 4. januar 2017, som følge af stormflod.
Forhøjet vandstand i Køge onsdag aften d. 4. januar 2017, som følge af stormflod. Foto: Claus Bech
Vis mere