For nogle markerer 1. august slutningen på sommerferien, mens andre har en uge eller to endnu. Men det klassiske danske sommervejr holder ikke fri, lyder seneste melding fra DMI.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) forlyder det, at den kommende uge byder på byger med byger på. Det vurderer vagtchef Janne Hansen.

»Vi kommer til at få byger med byger på i hele landet – så det er klassisk dansk sommer. De første par dage vil vi få almindelige sommerbyger, mens fredag kan blive meget våd,« siger Janne Hansen.

»I midten af august kan vi måske få endnu et højtryk ind over landet, som vil give noget mere sommerligt vejr,« siger Janne Hansen.

Ifølge vagtchefen vil hele Danmark opleve nogen sol og temperaturer omkring de 20 grader den næste uges tid, men ifølge Janne Hansen befinder vi os i et ustabilt hjørne af sommeren de næste 10 dage.

Du kan også følge vejret på BT Vejret her.

»Der vil være en relativt høj luftfugtighed, fordi der er en del byger. Men den vil nok ikke føles trykkende,« siger Janne Hansen.

Hos DMI forventer de, at flere fronter med regn og byger vil passere landet fra sydvest og vest den kommende periode, som i løbet af den næste uges tid vil give omkring 10-12 millimeter vand.

Heldigvis kommer der også ind imellem perioder med opklarende vejr og kun lokale byger. Onsdag til fredag strømmer en noget varmere og fugtigere luft op mod Danmark fra syd og sydvest, som også forventes at udløse regn- og tordenbyger.