Briterne frygter den værste storm i over 30 år. ARKIVFOTO: EPA
Briterne frygter den værste storm i over 30 år. ARKIVFOTO: EPA Foto: ANDY RAIN
De britiske øer bliver også hårdt ramt af den storm, som rammer Danmark i løbet af torsdagen.

Kraftig vind og enorme bølger kan for briterne betyde store oversvømmelser. Faktisk frygter britiske meteorologer det værste uvejr i 30 år. Det skriver Sky News.

Meteorologerne advarer om, at den kommende storm kan skabe store oversvømmelser i England og Skotland. Mest udsat er kysten ud mod Nordsøen fra Northumberland til Themsens munding og Kent.For at beskytte millionbyen London mod oversvømmelse er The Thames Barrier blevet lukket. The Thames Barrier er en bevægelig dæmning, der har til formål at kontrollere vandstanden i Themsen, som løber igennem London.

- Vi forventer oversvømmelser af kystsamfund på grund af kombinationen af højvande, kraftig vind og tidevandsbølger. Kystnære promenader, stier og veje vil være yderst farlige at begå sig på, da der er en øget risiko for mennesker at blive fejet ud til havet, siger Dr. Paul Leinster til Sky News. Han er administrerende direktør i Environment Agency, som er det agentur under den britiske regering, der beskæftiger sig med og advarer om forurening, floder og oversvømmelser.De britiske øer risikerer ligesom Danmark også at få sne, og mange toge er blevet aflyst på grund af stormen, ligesom der advares imod, at stormen vil rase over øerne i op til 48 timer.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.