De fleste forbinder nok Val Thorens med flotte landskaber, ski og afterparty. Men for eventyrlystne sjæle er der nu tilføjet en helt ny dimension: kør ned af et snedækket bjerg på cykel.

Det nye påfund er blevet lidt af et hit i Val Thorens, hvor der hver aften arrangeres ture for grupper af 5-10 personer ad gangen, lige så snart pisterne er lukket.

Turen starter i 3000 meters højde og det tager ca. 45 minutter at cykle ned ad den blå piste 'Tête Ronde', der har en højdeforskel på 700 meter.

val-thorens.com beskrives turen således.

- Tilgængeligt for sporty mennesker og erfarne mountain-bike ryttere hver onsdag, torsdag og fredag aften. Vi kører kl. 17.00, når pisterne er lukket, og er akkompagneret af den statsautoriserede instruktør Gérald Bigot, når vi påbegynder en sporty nedstigning, som er fyldt med spænding.

- Oplev at køre i sne på en Mountain bike, bremse, dreje og måske endda at falde i løbet af de 45 minutter, som den seks kilometer lange tur tager.

- I bunden venter vin til alle!

Har man ski-pas koster turen 40 Euro (300 kr., red.), har man ikke skal man slippe 50 Euro (375 kr., red.) for den noget vovede tur.