En alenefar fra Florida har taget kampen op mod de stereotype kønsroller. Da Philippe Morgeses datter Emma var et år gammel, blev han skilt fra Emmas mor. Emma har siden boet fuld tid hos ham, og som årene gik, indså han, at han var nødt til at lære at sætte datterens hår.

Udover at han i dag er blevet et hit på de sociale medier og har åbnet en 'hårskole' for fædre, hjalp det ham desuden til at knytte et helt særligt bånd til den nu 10-årige datter.
Løsningen: Philippe Morgeses begyndte at lave fine fletninger og hotte hestehaler på Emma.

Det startede med en irritation over datteren Emmas uglede morgenhår. Philippe Morgese fra Daytona Beach i Florida havde ingen erfaring med at sætte sit eget korttrimmede hår, men fandt ud af, det var virkelig nødvendigt for ham, at finde en måde at gøre morgenrutinen med datteren Emma lettere.

»Jeg lærte, da hun var lille, at hvis håret var i en fletning, var det meget nemmere at styre. Jeg lærte også at flette hendes hår inden sengetid, så vi havde tid til andre ting om morgen,« skriver han i en mail til BT.

Hårskole for far og datter

Det udviklede sig til at være meget mere end en kedelig pligt at sætte datterens hår. Philippe Morgese fandt ud af, at andre også synes det var en super sjov idé. De gode reaktioner betød, at Philippe virkelig fik øjnene op for potentialtet og sådan fik han idéen til starte kurset Daddy Daughter Hair Factory.

Far-salonen viste sig at tiltrække en masse fædre, der lærte basale børsteteknikker, og hvordan de skal sætte hestehaler og flette håret på deres døtre. I dag er der et fællesskab på 17 fædre, der organiserer flettekurser flere steder over hele USA.

»Rygradden på Dadday Daughter Hair Factory, er kurserne vi afholder. Vi holder nu kurser landet over, og det skyldes alle de fædre, der er med på idéen at hjælpe andre«, skriver Phillippe Morges til BT.

Alle teknikkerne han bruger til at flette hår er selvlært ved at se YouTube-klip, de mange timers øvelse, har gjort ham til lidt af en ekspert, og han fletter nu de mest komplicerede frisurer.

De vilde fletninger er blevet til en fælles hobby for den lille familien, hvor Emma glæder sig til at komme i skole og vise veninderne sin kreative frisure.

»Emmas venner er ofte meget spændte på at se, det næste vi laver. Lærerne på skolen bakker også det om det, vi gør. Det er så sejt,« fortæller faren.