Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Velkommen til B.T.s nye sexbrevkasse, der har besøg af ekspert og leder af Sexlinien Jeppe Hald fra Sex og Samfund. Her besvarer han et spørgsmål, Sexlinien har fået fra en ung kvinde på 17.

Hvis du vil skrive til B.T.s sexbrevkasse, så kan du gøre det helt anonymt til sexbrevkassen@bt.dk. Skriv blot din alder og køn, så svarer vores eksperter.

​Hvorfor kan jeg ikke få orgasme?

Hej
For et halvt år siden havde jeg sex for første gang og har haft det regelmæssigt lige siden med den samme person. Jeg har dog aldrig fået en orgasme under sex og heller ikke været tæt på det.

Er der noget galt med min krop? Hvis jeg onanerer, kan jeg godt få en klitorisorgasme, men ud over det kan jeg ikke.

Det ikke fordi, jeg ikke synes, at sex føles godt, men har veninder, som taler om, at sex bare er det bedste, og at de næsten er afhængige af det. Sådan har jeg det altså overhovedet ikke. Er der noget galt med mig?

Hilsen Kvinde på 17 (svaret finder du nedenfor under billedet).

Jeppe Hald er national projektleder af Sexlinien, der rådgiver unge. Han har mange års erfaring med seksualrådgivning.
Jeppe Hald er national projektleder af Sexlinien, der rådgiver unge. Han har mange års erfaring med seksualrådgivning.
Vis mere

Svar fra sexrådgiver Jeppe Hald:

Det er helt normalt, at kvinder ikke kan få orgasme under samleje. Mange unge piger tror, det sker helt automatisk.

Og når de ikke opnår det, så undrer de sig og synes, de er unormale. Men man ikke er lige så følsom inde i skeden, som man er uden på selve skeden.

Klitoris og kønslæber er meget mere følsomme. Kvinden beskriver, hun godt kan opnå orgasme, når hun onanerer, og klitoris bliver normalt heller ikke stimuleret så meget ved et samleje.

Så hun skal måske kombinere noget af det, hun ved om sin krop, når hun har samleje med sin partner.

Et godt råd er at snakke sammen undervejs og fortælle, hvad der føles godt og måske kopiere det, hun gør ved onani sammen med kæresten. Mange unge er inspireret af porno og tror, man bare har samleje, og så kommer man, men det er langt fra virkeligheden, så tal sammen om, hvad der virker for hende.

Skriv til B.T.s sexbrevkasse på mail sexbrevkassen@bt.dk. Du kan spørge om alt fra sex, kærlighed, dating, singleliv til kønsidentitet og seksualitet. Du kan skrive helt anonymt og eksempelvis bare angive alder, køn og eventuelt et opdigtet navn/titel. Så tager vi dit spørgsmål op med en af vores eksperter.

Andre læser også