Jeg er knaldhamrende god ... til at finde de positive ting her i livet, se det halvfyldte glas i stedet for det halvtomme glas. Desuden er jeg god til at slå søm i, og så synes jeg, at jeg er en relativ habil sanger og musiker. Jeg spiller klaver og guitar og er nu begyndt at gå til saxofon for også at lære det. Bare fordi man er 61, skal man ikke stoppe med at lære nyt. Jeg har også skrevet og udgivet musik, f.eks. Dansk Folkeparti-sangen ’Dit land, dit valg’. Jeg har spillet, siden dengang man havde langt svenskerhår – altså hele livet.

Jeg synes ikke, det er svært at ... komponere. Det begynder med, at jeg hører sangen inde i mit hoved, og så sætter jeg akkorder på. Hvis man skal lave en tre-fire minutter lang sang, behøver det ikke at tage alverdens tid. Der var engang en klog mand, der havde skrevet sange for Elvis, der sagde, at man aldrig skulle komme mere end tre akkorder i en sang.

Jeg er elendig til ... lange møder, og lange forelæsninger og seminarer. Jeg keder mig, inden der er gået en halv time. Jeg er sådan et aktivt menneske, der ikke kan samle sig om at skulle lytte en hel dag. Jeg er heller ikke en særlig god diplomat. Jeg kan ikke få mig selv til at sige noget andet end dét, jeg mener, for at være pæn og flink – hvis jeg forsøger, kan man se det på mig.

Jeg har mine meningers mod ... det skal man jo have som politiker. Men mine holdninger har da givet problemer. Som musiker skal man jo helst være halv- eller helrød, og jeg har oplevet en guitarist, der ikke ville spille med mig. Han var blevet hyret til at spille et job for Dansk Folkeparti, men da han fandt ud af det, pakkede han sammen og skred, og så havde vi ingen guitarist den dag.

Folk skal have lov til at sige, hvad de vil ... ja, så længe det ikke bliver personligt. Eller hvis de f.eks. ytrer sig om, at de ikke kan li’ en bestemt gruppe, f.eks. rødhårede. Men jeg synes, at det af og til går over grænsen, når folk kommenterer artikler, hvor jeg udtaler mig. Når folk skriver: Sikke en klam, fed stodder, bliver jeg ramt. Det kan jeg ikke li’. Folk må gerne være uenige med mig, men det rører mig en lille smule, hvis de skriver, jeg er dum og grim.

God og dårlig musik er ... Jeg er til rock’n’ roll fra 50erne og 60erne, den musik har bevist sit værd, for det holder stadig her 50 år efter. Dårlig musik er efter min mening rap, det har ikke noget med musik at gøre. Når der bare står en og snakker, og der kører et beat i baggrunden. Mange har efterlignet Nik & Jay, og de har da i det mindste et omkvæd. Det er en skandale med P3, der kun spiller vildt outreret musik, jeg hører hellere alle de andre kanaler som f.eks. Radio Soft.

Det ødelægger den gode stemning, når folk ... er selvfede og fylder hele rummet med en kæmpestor mund og meget små ører. De vil gerne snakke hele tiden, men har svært ved at lytte. Det er sådan nogle: Se mig, hør mig-typer. Jeg bliver tit inviteret til premierer, men går sjældent til dem, for jeg gider ikke stå og være en ’se mig-type’, der får taget billeder på den røde løber.

Jeg har stor respekt for personer som ... f.eks. dem fra vores kongehus. Jeg er meget royal og har været så heldig at være sammen med prins Henrik tre-fire gange, før han blev syg. Han er et meget charmerende og belevent menneske og slet ikke, som han er blevet udstillet i pressen. Jeg har også enorm respekt for dem, der gider passe os, når vi selv en dag bliver syge. Jeg synes ikke, de bliver honoreret nok for det. Man taler deres job ned med: ’Sosuhjælper, det kan man jo altid blive’. De udfører et stykke arbejde, som jeg ikke kunne gøre.

Det dejlige ved at have en isenkramforretning var ... at man selv kunne få varerne til indkøbspris, især hvis det var nogle af dem, vi selv importerede fra Kina. Men også den daglige kontakt med lokalbefolkningen. Både dem, der skulle have en streng til osteskæreren eller langt større ting. Jeg solgte min butik i Hadsund i 2005, fordi jeg blev valgt ind i Folketinget og var i skilsmisse og kunne ikke overskue at ha’ den. Men det fortryder jeg i dag – jeg havde en god førstedame, der kunne have drevet den videre.

En god faglitterær bog, jeg har læst, var ... én om de portugisiske jernbaner. Det er i hvert fald den seneste, jeg har læst, fordi jeg fik den forærende. Men jeg læser ikke meget andet end det arbejdsmæssige.

Fra Folketingets talerstol friede jeg til ... min ekskone, men jeg synes hellere, vi skal tale om, hvordan jeg friede til min nuværende kone, Pia. Jeg havde lejet en ni meter lang limousine, der stod uden for huset med chauffør i uniform, og så kørte vi fra Mariager til Randers, hvor jeg havde bestilt en seksretters menu, og hun fik en helt unik og smuk designerring, som havde kostet det hvide ud af øjnene. Da vi kørte ind i gågaden i Randers, troede folk, vi var rockstjerner.

Min ærlige mening om Blachman er, at ... da han lige smed mig ud af X Factor, syntes jeg, han var et dumt svin – han er jo socialdemokrat og modstander af Dansk Folkeparti, det er ikke nogen hemmelighed. Men jeg mødte ham senere til aftenfesten, og han er jo et godt menneske og en god jazztrommeslager. Når han er dommer, er det jo bare en rolle, han spiller. Han er god til at sætte sig selv i scene. Når man ellers ser udsendelser i tv, er det tit studieværter og standuppere, der interviewer hinanden. Ingen gad se X Factor, hvis ikke Blachman var med. Jeg har stor respekt for ham, og jeg synes også, det er fint, når han siger til deltagerne: ’Hvem har fortalt dig, at du kan synge?’

For mig er livskvalitet at ... kunne slappe af i landlige omgivelser og nyde en god flaske rødvin. Desværre efterlader det lidt på sidebenene, men jeg kan li’ hyggestunderne, og efterhånden er jeg nået dertil, hvor jeg ikke behøver at se på prisen, når jeg køber vin. Jeg gider ikke løbe 50 km, jeg bliver aldrig en motionsfreak, der æder skyr. Men vi har købt et par elcykler, min kone og jeg. Jeg har ikke røget i 13 år, men før røg jeg alt, hvad jeg kom i nærheden af. Om jeg bliver 90 eller 85 år, det går jeg ikke så meget op i.

Jeg klokkede i det, da ... jeg på Folketingets talerstol havde taget den forkerte tale med. Jeg måtte hurtigt begynde at rygsvømme, for det var en tale til et helt andet lovforslag.

Det er smart at blive advaret mod fartfælder med ... en app i telefonen, der hyler, når der er en fartfælde inden for fire kilometers omkreds. Det bruger jeg selv helt bevidst, og det gør også, at jeg sænker farten og får færre bøder. Der er mange, der skælder en ud og mener, at det er snyd, men det får jo folk til at køre pænt. Jeg har selv fået et par fartbøder i mit liv, og jeg har aldrig været involveret i nogen uheld.

Københavneri, når det er værst, er, når ... de flytter på landet og klager over, at der lugter af gylle. For dem er en ko åbenbart noget, der ligger i en fryser.

Jeg synes, det er grænseoverskridende, at ... Danmark er blevet en nation af krammedyr. Alle skal kramme, men jeg er meget til at give hånd, medmindre jeg kender dem godt. Man kan næsten ikke være bekendt at sige :’Nej, jeg krammer ikke’, men jeg synes, at det er et magtovergreb på folk.

Jeg er stolt af ... at jeg har været i Folketinget i 13 år og er blevet valgt ind fire gange.