Lyt til artiklen

Mallorca oplever de værste skovbrande i 15 år. Siden fredag eftermiddag har brandmænd kæmpet for at få kontrol over den voldsomme skovbrand, der hærger den spanske feriø Mallorca, men natten til søndag kom flammerne ud af kontrol. Mange indbyggere og turister er blevet evakueret.

Den gigantiske brand har banet sig vej fra Andratx, gennem skovene nord for og natten til søndag måtte 700 indbyggere og turister i byen Estellencs beliggende i det vestlige Mallorca evakueres. Det oplyser nyhedssitet euronews.com. Det er høje temperaturer og kraftige vinde, der gør det særdeles svært at få kontrol over flammerne.Lørdag eftermiddag talte bt.dk med et øjenvidne, den 16-årige kokkeelev Mathias Aabo Wehrsdorf, der fredag aften måtte evakueres under et stort middagsselskab i byen Palma.

- Vi var nødt til at stoppe madlavningen, fordi det blæste så meget. Vinden var simpelthen så kraftig, og jeg tror også, at det var derfor ilden spredte sig så hurtigt. Der kom støv i maden, og min chef sagde, at vi blev nødt til at gå, fordi branden nærmede sig. Vi kunne se en bjergside, overfor hvor vi var, som stod i flammer, sagde Mathias Aabo Wehrsdorf til bt.dk.Søndag eftermiddag forlød det, at flammerne indtil videre har ædt sig i gennem 16 kvadratkilometer skov ved Andratx og Estellencs. Det er ikke set værre på Mallorca siden 1999, mens den mest ødelæggende brand på øen fandt sted i 1992, hvor næsten 20 kvadratkilometer land blev ødelagt på øens østlige del.

Flere end 300 brandmænd forsøger at få brandene under kontrol, og både fly og helikoptere er taget i brug under slukningen.