En video fra et overvågningskamera langs jernbanesporet viser de dramatiske sekunder, da højhastighedstoget med høj fart kører af sporet nær pilgrimsbyen Santiago de Compostela i Spanien.

De seneste meldinger torsdag eftermiddag lyder på 78 døde og flere end 100 sårede.

Ulykken skete med 218 passagerer og fire ansatte om bord, da toget med høj fart kørte ind i en kurve. Alle otte passagervogne blev afsporet sammen med togets lokomotiv og styrevogn. Fire vogne væltede om på siden, flere blev krøllet helt sammen, én brød i brand og en blev kastet op på en vej fem meter over skinneniveau.

Radiokommunikation afslører, at det spanske hurtigtog, kørte 190-200 km/t, da det forulykkede. Ifølge den spanske avis El Pais fortalte en af lokomotivførerne til kommandocentralen umiddelbart efter ulykken, at han kørte 190 km/t i svinget, hvor den højst tilladte hastighed er 80 km/t.

Videoen fra overvågningskameraet viser, hvordan toget med høj hastighed kommer ud af balance i svinget, rammer ind muren og vælter, før kameraet går ud.

Videoen, der blev lagt op på Youtube, er ikke officielt bekræftet, men eksperter fra Galicien-regionen siger god for ægtheden af den foruroligende optagelse til El Pais.