Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 24-årige, der er mistænkt for skoleskyderiet i Toulouse og tre andre drab, ville hævne palæstinensiske børn. Det fortæller den franske indenrigsminister.

En storstilet politiaktion er onsdag morgen i gang i den sydfranske by Toulouse, hvor elitestyrker fra specialenheden RAID har omringet den mistænktes hus i bydelen Cote Pavee.

Forhandlingerne med den 24-årige mand, der mistænkes for at stå bag drabene på blandt andre tre jødiske børn, er strandet. Franske medier oplyser nu, at politiet gør klar til at storme huset, hvor den 24-årige mand har barrikaderet sig.

Natten til onsdag blev broderen til den mistænkte gerningsmand anholdt. To politimænd blev lettere såret under aktionen.

Motiv er hævn

Indenrigsministeren fortæller, at motivet til drabene på flere soldater samt tre børn og en lærer fra en jødisk skole i Toulouse er hævn.

- Han ville hævne palæstinensiske børn, og han ville også hævne sig på den franske hær på grund at dens internationale arrangement, siger Claude Guéant, der også fortæller, at manden tidligere har været på ture til Afghanistan og Pakistan.

Angrebet på skolen kædes sammen med yderligere to angreb på franske soldater i området omkring Toulouse, hvor en faldskærmssoldat blev skudt, mens tre soldater torsdag i sidste uge mistede livet i Montauban, da en mand åbnede ild mod dem.
Andre læser også