ARTIKLEN TRÆKKES TILBAGE: Originalmediet Al-Sumaria har trukket sin historie tilbage på grund af manglende dokumentation. BT gør det samme. Vi beklager.

----

En flok vildsvin har, ifølge et irakisk nyhedsbureau, dræbt tre IS-jihadister syd for byen Kirkuk

Selv Iraks dyr vender sig nu mod jihadisterne fra Islamisk Stat.

I løbet af søndag mistede tre af Islamisk Stats terrorister, ifølge det irakiske bureau al-Sumaria, livet, da en flok vildsvin gik til angreb syd for byen Kirkuk.

Al-Sumaria citerer en lokal kilde, der bor i de IS-kontrollerede områder omkring byen Hawija, for at beskrive den usædvanlige hændelse.

Ifølge kilden var det en større gruppe vildsvin, der dræbte de tre terrorister i landbrugsområderne 50 kilometer syd for Kirkuk.

»Efter angrebet forsøgte Islamisk Stat at hævne sig på områdets vildsvin,« siger kilden til al-Sumaria.

Vildsvinenes angivelige angreb på Islamisk Stats jihadister bifaldes bredt på sociale medier, og mange bruger det som afsæt til at latterliggøre den terrororganisation, der ventes at miste kontrollen over millionbyen Mosul i den nærmeste fremtid.

»Selv Iraks vildsvin har fået nok af Islamisk Stat,« skriver Mohammed Saleh, en irakisk Twitterbruger.

En anden foreslår, at USA kaster vildsvin ud med faldskærm over de IS-kontrollerede områder. Mange andre antyder sarkastisk, at de døde IS-jihadister hverken skal forvente at blive belønnet med paradis eller sortøjede jomfruer.

I slaget om den kurdiske by Kobane i 2014-15, var det en udbredt teori blandt de kurdiske krigere, at IS-jihadisterne frygtede de kvindelige krigere mest. Angiveligt fordi opfattelsen i Islamisk Stat er, at det ikke giver adgang til paradis og de 72 jomfruer, hvis man bliver dræbt i kamp af en kvinde.

Hvis det er uværdigt for IS-jihadister at blive dræbt af kvinder, er det næppe nogen heltedåd, der giver martyrstatus, at blive trampet og bidt ihjel af en flok haram-dyr.

Islamisk Stat har kontrolleret området omkring Hawija siden juni 2014. Mange tusinde civile irakere er flygtet fra området og bor i særligt oprettede lejre ved Kirkuk.
Siden 2014 har krigen mod Islamisk Stat drevet flere end tre millioner irakere på flugt.

Den irakiske hær har de seneste seks måneder haft travlt med at indtage millionbyen Mosul, og har derfor ikke sat nogen massiv landoffensiv i gang mod IS ved Hawija.
Men når Mosul falder, ventes Hawija-området at blive det næste mål for den irakiske hær.

I løbet af de seneste seks måneder er mindst 350.000 civile blevet fordrevet fra Mosul, ifølge FNs flygtningeorgan Unhcr.