Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En helikopter på vej til Nordsøen med 13 personer om bord er fredag styrtet ned ved Turøy nær Bergen. Alle mistede ifølge norske VG livet.

Ifølge flere norske medier var der tale om en såkaldt offshore helikopter af typen EC-225, der fragter arbejdere til og fra boreplatforme, og den skulle ifølge Aftenposten have plads til 19 passagerer og to piloter, skriver Aftenposten.

»Vi har fået mange, mange meldinger om et helikopterstyrt lige vest for Turøy i Øygarden. Mange meldte, at de hørte en eksplosion og røg. Vi har fået bekræftet, at en helikopter er styrtet, og at der er et antal mennesker havet,« fortalte operationsleder Morten Kronen til den norske avis VG tidligere fredag.

Den norske Hovedredningssentralen bekræftede kort før klokken 15 fredag eftermiddag, at 11 personer var fundet døde i vandet.

'11 personer fundet, ingen i live. Eftersøgningen pågår efter de sidste to', skrev Hovedredningssentralen på Twitter.

Klokken 17.30 fulgte det næste melding. Der var ikke længere håb om at finde nogen i live.

»Vi kan bekræfte, at alle 13 er omkommet,« fortalte redningsleder Børge Galta fra Hovedredningssentralen til VG.

Af de 13 mennesker om bord var de 11 nordmænd, en brite og en italiener.

Helikopteren skulle ifølge VG ligge halvt på land og halvt i vandet, og der blev erklæret fuld katastrofealarm i området

»Rotoren er fundet på land, mens skroget ligger seks-syv meter dybt i vandet. Alt tyder på, at det har været en voldsom affære,« siger en talsmand for Hovedredningssentralen, John Sjursø, til VG.

Det norske politi har bekræftet, at der var 13 personer om bord på helikopteren, hvoraf de 11 skulle være Statoil-ansatte, ligesom helikopteren skulle være ejet af Statoil.

Der er daglig stor helikoptertrafik i området omkring Turøy, fordi det er den rute mange af arbejderne på boreplatformene i Nordsøen flyver, og det var tilsyneladende også gældende for den nedstyrtede helikopter.

Ifølge VG var helikopteren på vej tilbage fra Gullfaks-feltet i Nordsøen.

En helikopter med adskillige om bord er styrtet ned i Norge. Det vides ikke om helikopteren på billedet er den nedstyrtede helikopter før uheldet, eller om der er tale om en redningshelikopter.
En helikopter med adskillige om bord er styrtet ned i Norge. Det vides ikke om helikopteren på billedet er den nedstyrtede helikopter før uheldet, eller om der er tale om en redningshelikopter. Foto: Hommedal, Marit
Vis mere

Vidner har forklaret Aftenposten, at de hørte et enormt smæld og at helikopteren »eksploderede« da den ramte en klippeside, hvorefter flere personer »kastede« sig ned i både og sejlede mod ulykkestedet for at hjælpe.

En af vidnerne var Rebecca Andersen, som kom kørende i sin bil, da helikopteren styrtede ned.

»Vi gik ud af bilen, så kom min mand løbende. 'Flyt jer, flyt jer,' råbte han og sagde, at rotorbladene kunne komme mod os, og så hørte vi en voldsom eksplosion,« siger hun til VG.

Den norske statsminister, Erna Solberg, har meddelt via Twitter, at hun følger sagen tæt.

Foto: Rune Nielsen
Vis mere

 

Andre læser også