Det vakte ramaskrig i store dele af verden, da 'Zimbabwes stolthed', den elskede hanløve Cecil, for nylig blev fundet halshugget og med skinnet flået af nær Hwange National Park, hvor løven var hovedattraktion.

Nu har amerikanske myndigheder så fundet frem til 'gerningsmanden' - en amerikansk tandlæge ved navn Walter James Palmer, som indenfor det seneste døgn er blevet en af de mest forhadte mennesker på internettet.

Den 13-årige hanløve, som Palmer skød efter først at have ramt den med bue og pil, levede nemlig beskyttet i den afrikanske nationalpark og bar tilmed GPS-sender, fordi han var en del af et forskningsprogram, ledet af forskere fra Oxford-universitetet i Storbritannien.

Drabet på Cecil fandt sted natten til mandag den 6. juli. Her fandt parkbetjente løven død med hovedet skåret af. Man formoder, at den er blevet lokket væk fra sit område i parken og derefter dræbt.

Det er naturfredningsforeningen Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF), der har indsamlet beviser. Ifølge foreningen har Walter Palmer betalt 50.000 dollars (knap 400.000 danske kroner) for at få mulighed for at skyde den berømte løve. Det skriver BBC.

Tirsdag aften udsendte Walter Palmer en pressemeddelelse, hvori han beklager at have skudt og dræbt Cecil.

»Jeg havde ingen idé om, at løven, jeg jagtede, var en kendt, lokal favorit, eller at den bar halsbånd og var en del af et forskningsprogram. Jeg lænede mig op af lokal ekpertise fra lokale guider, der garanterede, at jagten var lovlig,« siger Palmer i den pressemeddelelse, der ifølge BBC er blevet sendt rundt til alle medier.

»Jeg fortryder virkelig, at min hobby, som jeg elsker og praktiserer ansvarligt, har ført til denne løves død,« afslutter Walter Palmer.

Det er fortsat uklart, hvorfor tandlægen og hans jagtmakkere ikke efter drabet henvendte sig til myndighederne og erkendte deres fejl.

De sociale medier er efterfølgende eksploderet med opdateringer, der lægger den amerikanske tandlæge for had. Hjemmesiden til Palmers tandlægeklinik er i skrivende stund ikke-tilgængelig grundet for mange besøgende.

Flere kendte ansigter har også udtrykt deres had på Twitter og Facebook. Blandt andet den engelske komiker Ricky Gervais.