Fire mænd er i øjeblikket varetægtsfængslet, mistænkt for drabet på Tina Jørgensen ved Stavanger i Norge i år 2000. Konen til en af de drabssigtede fortæller nu til tv2.no, at manden nægter at have været i nærheden af Stavanger på drabstidspunktet.

En 15 år gammel mordsag fra Stavanger i Norge har vakt opsigt siden torsdag. Her blev en 36-årig mand nemlig anholdt i sagen, som politiet har taget op efter nyt bevismateriale er kommet frem. Siden er tre mænd yderligere blevet anholdt i sagen.

I år 2000 forsvandt 20-årige Tina Jørgensen sporløst, efter at have festet i byens natteliv. Trods massive eftersøgninger af såvel politiet som hundredevis af private gik der mere end en måned, før hun ved et tilfælde blev fundet flere kilometer udenfor Stavanger. Under et kloakdæksel, indhyllet i en stor hvid håndværkersæk. Dræbt af et kraftigt slag i baghovedet.

Nu er der så kommet et gennembrud med politiets fire anholdelser tidligere på ugen. Tre af de anholdte mænd har gået i skole i sammen og kendt hinanden den vej igennem.

Nu går konen til en af de anholdte dog ud og forvarer manden. Hun forklarer, at han ikke har samvittigheden til at holde sådan noget skjult.

»Vi fik et opkald klokken halv fire fra politiet i Stavanger. De spurgte, om det var ham, og det bekræftede han. Så spurgte de, om han kunne komme ned på politistationen i Kristiansand. Han spurgte, hvad det drejede sig om, og de sagde, det drejede sig om denne sag,« siger konen til tv2.no.

Den 36-årige mand forklarede efterfølgende konen, at han ikke var i nærheden af Stavanger den nat Tina Jørgensen blev dræbt.

Nu frygter konen så, at manden bliver dømt for noget, han ikke har kendt noget til. En svær situation for kvinden, der har børn med manden.

»I varierende grad alt efter hvilken alder de har,« svarer hun tv2.no på spørgsmålet om, hvor meget parrets børn ved.