Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En Yamaha scooter og en reklame på internettet har angiveligt hjulpet politiet på sporet af den formodede massemorder i Toulouse.

Den 24-årige Mohammed Merah er mistænkt for at stå bag en række skyderier, som har kostet tre soldater samt tre børn og en lærer fra en jødisk skole i Toulouse livet.Politiet i Frankrig har på det seneste kastet alt ind i jagten på Mohammed Merah, der også er kendt som scooter-manden, fordi han flere gange er blevet set stikke af fra et gerningssted på en scooter.

Det franske politi har derfor været en tur forbi scooter-forhandlerne i Toulouse i et forsøg på at finde spor efter den berygtede massemorder. Og det gav pote. 
 
Et af stederne havde haft en kunde, som ville vide, hvordan han kunne fjerne GDS-chip'en, der gør det muligt at spore stjålne scootere og motorcykler. Det skriver telegraph.co.uk.Manden havde også forhørt sig om, hvor han kunne finde et sted, hvor hans Yamaha scooter kunne få en ny omgang maling. 
 
Et andet vigtigt spor blev fundet på en af de afdøde soldaters computer.
  
Efterforskningen ledte politiet forbi en annonce på internettet, hvor soldaten, der blev myrdet i sidste uge, havde sat sin motorcykel til salg.

Mere end 550 svar var bippet ind i hans mailbox. Et af disse viste sig angiveligt at stamme fra en IP-adresse, der tilhører Mohammed Merahs broder - som blev anholdt i nat. 
 
IP-adressen blev derfor tjekket med diverse terrorlister på kryds og tværs. Her dukkede den formodede massemorders navn op. Det skriver BBC.

De to spor har angiveligt været med til at pege politiet i retning af Mohammed Merah. 

Ifølge internationale medier har politiet haft færden af Mohammed Merah siden mandag. Den dag, hvor han er mistænkt for at have skudt og dræbt tre børn og en voksen på en jødisk skole - kun tre kilometer fra det sted, hvor han siden i nat har barrikaderet sig.


Andre læser også