Rusland håber at kunne få en fra den russiske spionring i USA udleveret. De er villige til at bytte med en forsker, der er fængslet i Rusland for at spionere for England.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

D. 27. juni anholdte det amerikanske forbundspoliti FBI ti fordmodede russiske spioner, hvoraf de syv af dem levede under falske identiteter. Gruppens pengemand blev anholdt 29. juni på Cypern, men stak kort efter af.

Nu håber Rusland at kunne få en af deres agenter hjem. De er villige til at bytte med atomforskeren Igor Sutyagin, der i 2004 blev idømt 15 års fængsel for at lække hemmelige oplysninger til et britisk firma.

Ifølge Sutyagins advokat, Anna Stavitskaya ønsker russerne, at 'bytteren' skal finde sted torsdag. Advokaten ved ikke hvem af de russiske spioner, der så kan sendes hjem til moderlandet.

Richard Murphy menes at være lederen af den russiske spionring i USA. Han var hjemmegående, gift og havde to døtre på ni og 11 år, der angiveligt intet vidste om forældrenes spionaktivitet - eller deres sande, russiske identitet.

En anden af de russiske spioner, der har opnået stor berømmelse efter anholdelsen er den 28-årige rødhårede skønhed, Anna Chapman. Berømtheden skyldes ikke mindst de afslørende billeder, hendes aks-mand Alex Chapman har givet den engelske avis News of the World - billeder, der ikke overlader meget til fantasien.