Videooptagelser fra lufthavnen viser mordet på halvbroren til den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un. Flere personer er anholdt - mistænkt for mordet.

Kim Jong-nam er netop ankommet til Kuala Lumpurs lufthavn. Han skal umiddelbart til at tjekke ind på den afgang, der skal flyve ham hjem til kinesiske Macau. Inden han når så langt, bliver han dog angrebet og forgiftet af to kvinder i fuld offentlighed. Det har nu ført til anholdelser af en vietnamesisk og en indonesisk kvinde samt en nordkoreansk mand. Yderligere fire mænd er efterlyst i sagen.

Det er den japanske tv-station Fuji TV, der mandag har offentliggjort videooptagelsen fra lufthavnen. Berlingske har nu fået adgang til disse optagelser, der på trods af dårlig videokvalitet viser, hvad der sker op til Kim Jong-nams død kort tid efter.

Angrebet bagfra med gift

Nedenfor kan videoptagelserne, der viser Jong-nam blive angrebet, ses i billeder med forklaringer. Det er en kvinde klædt i hvidt, der angriber ham, mens en andens kvinder hjælper til. Kvinden tager fat i Jong-nam bagfra, hvor hun angriber ham og putter en klud over hans ansigt med en ukendt forgiftning, hvorefter hun flygter fra stedet.

Efter angrebet kontakter en diffus og tydeligt forvirret Jong-nam lufthavnspolitiet, der sender ham til lufthavnens skadestue. Efter hans ankomst samles personalet om ham umiddelbart efter. Kort efter køres han mod et nærliggende hospital, hvor han senere dør.

Her ankommer Kim Jong-nam til Kuala Lumpurs lufthavn:


Han bevæger sig herefter mod indtjekning:


En kvinde kommer mod ham bagfra:


Hun angriber ham med et giftstof:


Han kontakter lufthavnspolitiet:


Han søger herefter hjælp hos lufthavnens skadestue:


Kort tid efter samles personalet om ham:


Ofret, den 46-årige Kim Jong-nam, er halvbror til diktator Kim Jong-un, og siden drabet fandt sted, har en diplomatisk krise mellem Nordkorea og Malaysia fundet sted. Nordkorea har blandt andet insisteret på, at der ikke bliver foretaget en obduktion i Malaysia, da der ønskes en overgivelse til Nordkorea med det samme.


En anspændt situation

Ikke mange lande har opretholdt diplomatiske forbindelser til det lukkede regime, og nu er situationen altså anspændt mellem Malaysia, der har hjemkaldt sin ambassadør i Pyongyang. Ydermere har udenrigsministeriet i Kuala Lumpur valgt at indkalde Nordkoreas ambassadør til en samtale, efter at han har givet udtryk for, at den malaysiske regering »havde noget at skjule« og »var under indflydelse fra fjendtlige kræfter«.

Flere kilder fra både den sydkoreanske og amerikanske regering udtaler, at kvinderne udførte drabet på vegne af styret i Nordkorea. Der skulle angiveligt være tale om »agenter«. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge ritzau.

Noget tyder da også på, at Kim Jong-nam selv frygtede at blive myrdet, eftersom at han rejste under dæknavn. Malaysisk politi mener, at Jong-nam skulle dø, fordi det nordkoreanske diktatur anså ham for en trussel.

Sagen efterforskes fortsat.