Det var en 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn, der mandag eftermiddag blev knivdræbt i en IKEA i Västerås. Politiet betegner det som en 'skør hændelse', og at mor og søn kan have været ofre for et tilfældigt overfald, skriver lokalavisen VLT.

Moderen og sønnen var på ferie i området, som de ifølge politiet har tilknytning til. De to mordmistænkte havde de til gengæld ingen tilknytning til, fortæller svensk politi.

»Så vidt vi ved, så kendte ofrene og de mistænkte ikke hinanden. Men de mistænkte har en kobling til hinanden. Ingen af dem er tidligere kendt af os,« siger kommanderende chef Per Ågren.

Knivstikkeriet fandt sted omkring klokken 13 mandag eftermiddag. Midt i køkkenredskabsafdelingen i IKEA gik de to gerningsmænd på 23 og 35 år til angreb på moderen og sønnen, der bliver beskrevet som almindelige kunder.

Den 35-årig gerningsmand var også ilde tilredt, men svensk politi ved endnu ikke, hvordan han er kommet til skade. Vidner fortæller, at det ikke var de to dræbte, der nåede et angribe gerningsmanden. Politiet er i gang med at undersøge videoovervågningen i varehuset.

Politiet kender endnu ikke til motivet for drabet og frygter, at moderen og sønnen blot kan være blevet ofre for en tilfældig 'skør hændelse'.

Per Ågren fortæller til VLT, at mordvåbnet er fundet. Ifølge kilder hos Politiet i Västerås, så har gerningsmændene anvendt knive fra IKEAs eget sortiment til at dræbe de to. Det nægter politichefen dog at kommentere på.

Politiet har stadig meget arbejde igen, men oplyser, at de er godt tilfredse med, hvor langt de er nået med udredningsarbejdet efter det forfærdelige dobbelt drab.