Har du det, der skal til?

Her ses Alyssa Greene sammen med sin golden retriever Colonel. De er det oprindelig par bag den nye challenge.

Ny challenge på Instagram udfordrer fitnessglade hundeejer til at lave knæbøjninger med deres hund.

Det skriver engelske Metro.

En ny udfordring er opstået på det sociale medie Instagram, og den involverer en hund. Gerne en stor hund.

Udfordringen er ganske enkelt at tage sin hund i armene og lave et dybt squat med hunden i favnen. Øvelsen minder en smule om det såkaldte Zercher-squat, hvor man dog traditionelt bruger en vægtstang, der i stedet for at ligge på skuldrene bliver holdt i albueleddene. Hunden kan dog også lægges på skuldrene.

Bag den nye, behårede trend er Alyssa Green, en fitnessblogger, der bor i amerikanske Texas. Sammen med sin bedste ven, golden trieveren Colonel (oberst red.), opfandt hun #squatyourdogchallenge.

»Hvis nogle vil være med, så optag en video, hvor du squatter din hund eller dit kæledyr - og så tag mig,« skrev hun på Instagram.

Hun opfordrer dog til, at man husker at respektere hundens grænser, og at den ikke skal føle sig utryg undervejs. Man skal selvfølgelig heller ikke lægge ud med en alt for stor hund, råder hun.

De fleste hunde ser dog ud til at nyde opmærksomheden ved at ligge i ejerens arme.

Efterfølgende har flere hundrede tager udfordringen op og delt billeder, hvor de kommer helt dybt ned med menneskets bedste ven i armene.

Træning med hunde alene bliver dog formenlig upraktisk i længden, i hvert fald, hvis man bliver stærkere og ens hund ikke bliver større.

Andre læser også