Kritikken af den kontroversielle raketopsendelse preller af på det kommunistiske diktatur, der har afsluttet alle forberedelser

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det skriver New York Times

Alle forberedelser skulle være afsluttet og raketten, der angiveligt skal sende en satellit afsted, er klar til afsendelse, fortæller regeringen tirsdag. Opsendelsen skulle finde sted den 15. april, fortalte repræsentanter for Nordkoreas regering på et pressemøde i Pyongyang. Både Sydkorea og Japan har omdirigeret deres båd- og lufttrafik af frygt for at de gængse korridorer vil krydse med raketten.  

USA har tidligere forsøgt at stoppe opsendelsen af Unha-13-satellitten, fordi den menes at være i strid med en resolution fra FN's Sikkerhedsråd. De truer med at stoppe de varslede madleveringer til landet og stramme op for sanktionerne mod landet, skriver avisen. Ligeledes har Japans regering truet med at sætte raketbatterier op ved deres kyster i tilfælde af at raketten bevæger sig ind på deres territorium.  

Ifølge Nordkorea vil raketten blive sendt afsted mellem kl. 7 og 12 om morgenen og affyrelsessektionen af raketten vil efter al sandsynlighed lande i havet 90 sømil fra en Kunsan, en sydkoreansk by på vestkysten.   

Opsendelsen finder sted på 100-årsdagen for Nordkoreas grundlægger og tidligere leder, Kim Il Sungs fødsel.