I en mystisk video byder chefen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, sine lejesoldater velkommen til Hviderusland. Samtidig fortæller han soldaterne, at de ikke skal deltage i Ukrainekrigen indtil videre.

Det skriver Reuters og Sky News.

Det mystiske ved videoen er ikke, at han byder sine lejesoldater velkomne til Hviderusland, men derimod at videoens ægthed ikke kan bekræftes.

I videoen hører man en stemme, der lyder som Jevgenij Prigozjins. Men den er optaget om natten, så man kan ikke se andet, end hvad der skulle være Prigozjins profil.

Videoen er tilmed udsendt via hans pressetjeneste på den krypterede app, Telegram.

»Velkommen drenge … Velkommen til hviderussisk jord,« skulle Jevgenij Prigozjin angiveligt sige i videoen.

»Vi kæmpede hæderligt. I har gjort meget for Rusland. Det, der foregår ved fronten, er en skændsel, som vi ikke behøver at blande os i,« lyder det også fra Wagner-gruppens chef.

Efterfølgende beder han angiveligt sine soldater om at behandle lokalbefolkningen godt, og beordrer dem til at træne de hvidrussiske soldater og samle kræfter til en ny tur til Afrika.

Wagner-gruppen blev forvist til Hviderusland, efter gruppen i juni indledte mytteri mod Ruslands regering.

Det skete da Wagner-lederen kritiserede sin tidligere så tætte allierede, Ruslands præsident Putin, offentligt, hvorefter han sendte sine tropper mod Moskva.

Han har siden afvist, at der var tale om et forsøg på militærkup.