Belgisk politi har torsdag anholdt seks personer i en større aktion ovenpå terrorangrebene i hovedstaden Bruxelles, som tirsdag kostede 31 mennesker livet.

Det skriver engelske BBC.

Anholdelserne blev blandt andet foretaget i Schaerbeek-området, der er en forstad til den belgiske hovedstad, og dermed fortsætter den intensive menneskejagt på terrorister, som har været i gang siden tirsdag morgen.

Ifølge den belgiske avis De Standaard er de seks personer blevet anholdt i forskellige politiaktioner torsdag aften. Tre af dem blev anholdt, da de sad i en bil foran anklagemyndighedens bygning i hovedstaden.

Det skriver Ritzau, som også meddeler, at de belgiske anklagere oplyser, at politiet har gennemført fem razziaer i Bruxelles, Jette og Schaerbeek.

Men oplysninger om, hvem de anholdte er - og hvad deres eventuelle roller i tirsdagens terrorgerninger menes at have været - holder myndighederne tæt ind til kroppen.

Udover at pågribe og anholde de seks personer gennemførte politiet en række hus-til-hus-ransagninger i Schaerbeek, der ligesom Molenbeek-området nu bliver beskrevet som en terrorrede.

(artiklen fortsætter under billederne)

Maskerede belgiske betjente bevogter indgangen til en bygning i Schaerbeek under operationen, der følger i kølvandet på terrorangrebet tirdag 22. marts i Belgien
Maskerede belgiske betjente bevogter indgangen til en bygning i Schaerbeek under operationen, der følger i kølvandet på terrorangrebet tirdag 22. marts i Belgien Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Vis mere

Efter tirsdagens blodbad i Bruxelles er det kommet frem, at der er flere forhold, som forbinder de to terrorhandlinger.
Efter tirsdagens blodbad i Bruxelles er det kommet frem, at der er flere forhold, som forbinder de to terrorhandlinger. Foto: VINCENT KESSLER
Vis mere

Ifølge BBC hørte beboere i området eksplosioner under politiets aktion, men det er uklart, hvad der ligger bag.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat har taget ansvaret for de blodige handlinger, der tirsdag morgen kostede 31 mennesker livet i Bruxelles, da terrorister slog til i byens metro og Zaventem-lufthavnen.

Samme bevægelse stod bag massakren i Paris den 13. november sidste år, hvor 130 mennesker døde.