Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tusinder af amerikanske fastfood-ansatte over hele USA smed burgere og pomfritter fra sig og strejkede i stedet for en højere mindsteløn.

Strejken startede torsdag morgen og er den første ud af flere, skriver flere internationale medier. I 100 amerikanske byer forlod ansatte på fastfood-kæderne McDonalds, Wendy's, Walgreens og Macy's deres job i 24 timer for at kæmpe for mere i løn, skriver The Guardian.

I øjeblikket tjener ansatte hvad der svarer til 50 kroner i timen på at servere fastfood til amerikanerne.

- Det er så deprimerende. Du smiler, fordi det er god service for kunderne, og fordi du skal. Men indeni er det hårdt, fordi du altid arbejder, men aldrig har nogle penge, siger 24-årige Akilarose Thompson, der arbejder på en McDonalds i Chicago, til The Guardian.

Udover at være ansat på McDonalds arbejder hun som tjener. Alligevel er hun nødt til at få mad fra et suppekøkken for at forsøge sin 15 måneder gamle datter.

De tusindvis af fastfood-ansatte strejker for at få mindstelønnen hævet til 15 dollars, hvilket svarer til omkring 80 kroner.

Til sammenligning tjente McDonalds' tidligere administrerende direktør James Skinner i 2011 351 gange så meget som en medarbejder, der stod bag kassen i restauranten, skriver Huffington Post.

Andre læser også