Våben og stoffer var næsten ikke det mest opsigtsvækkende fund under razzia i Napoli

At Al Pacino har en særlig stjerne hos underverden blev der sat to fede streger under fredag, da italiensk politi gjorde et fund hos anholdt mafiaboss, Carlo Padovani. 

Udødeliggjort i porcelæn og modeleret med øje for detaljen dukkede der en buste af den amerikanske skuespiller, skriver britiske Daily Mail. Angiveligt en hilsen til Pacinos karakter i filmklassikeren 'Scarface' fra 1983, der følger en småkriminel cubaners tur til tops i Miamis underverden. 

Busten var bestillingsarbejde fra en lokal skulptør og havde stået Padovani i cirka 7000 kroner. Den prydede mafiabossens skrivebord, hvorfra Padovani orkestrerede sin narkoforretning i millionklassen - ikke ulig hvad Al Pacinos figur, Tony Montana, gør i sidste akt af filmen.

Sammen med 32 andre blev Padovani anholdt i operationen, der afslørede den velsmurte narkomaskine, der involverede børn ned i otteårsalderen, en stor kreds af pushere og en daglig omsætning på cirka 250.000 kroner.

Padovani er ikke alene om sin besættelse af Pacinos figur i 'Scarface', skriver avisen. 

En anden mafioso, Walter Schiavone, har fået en arkitekt til at genskabe det palads, som karakteren Tony Montana ender sine dage i i filmen. Det resulterede i en 1:1-replika med marmorsøjler og imposant trappe, alt sammen i udkanten af Napoli - og skarpt bevogtet.