Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det skulle have været en dejlig skiferie, men endte som et ufatteligt drama, da 22 belgiske skolebørn og seks voksne blev dræbt tirsdag aften i Schweiz. Yderligere 24 børn blev kvæstet. Bussen, de kom kørende i, stødte frontalt ind i en tværgående væg i en motorvejstunnel.

En 12-årig pige, der overlevede ulykken, ringede nogle timer senere fra hospitalet hjem til sin far med en rystende beretning, som avisen Le Soir refererede:

- Det var mørkt, og så følte jeg et stærkt stød. Sæderne i bussen blev flået ud og fløj omkring os. Jeg blev kastet frem, og blev til sidst fanget mellem to stole. Jeg vidste ikke, om de (andre passagerer, red.) var levende eller døde, siger den 12-årige pige, der brækkede begge ben og en arm.Omkring klokken 21.15 tirsdag aften kørte bussen med 52 personer om bord ind i tunnellen ved motorvej A9 tæt ved byen Sion, hvor den altså mødte sin skæbne. Personerne i bussen var elever og lærere fra to flamske skoler i byerne Hervelee og Lommel, som hvert år plejer at tage på skitur til Val d’Anniviers.'Det var herfra, at bussen, som en ud af fire fra samme rejseselskab, netop var på vej hjem efter nogle veloverståede dage med ski og lejrskolestemning. Det var kun anden gang, at skolerne kørte i bus - de plejede at tage toget.   

Der var ingen andre køretøjer involveret i ulykken. Det første vidne, der ankom til den fuldstændigt ødelagte bus, var Marielle, en mor til to. 

 - Jeg kunne ikke gøre noget, jeg ringede efter hjælp. Det var forfærdeligt, som i en gyserfilm. Jeg kan stadig se alle disse ansigter for mig. De stirrede på mig. Jeg ved ikke, om de var levende eller døde, sagde Marielle til den schweiziske avis Le Nouvelliste.

Andre læser også