Hillary Clinton forventes at træde tilbage fra posten som udenrigsminister, så snart Barack Obama har fundet en udskiftning.
Hillary Clinton forventes at træde tilbage fra posten som udenrigsminister, så snart Barack Obama har fundet en udskiftning. Foto: ARBEN CELI
Festlighederne efter præsident Obamas valgsejr er knap nok overstået, førend der planlægges ny regering. Selvom den amerikanske præsident har siddet på posten de sidste fire år og dermed har et hold spillere allerede, har den tidligere præsidentfrue og nuværende udenrigsminister Hillary Clinton besluttet sig for at træde tilbage.

I går fortalte en talsmand for Hillary Clinton, at planerne om at træde tilbage efter Obamas valgsejr var intakte.

- Hun har mange gange sagt, at planen er at blive, ind til der er fundet en til at tage over, og så vil hun trække sig tilbage og nyde lidt ro, mens hun skriver og alt det, man nu gør, siger talsmand Victoria Nuland til nyhedsbureauet AFP. 

Amerikansk valgfest

USA-CAMPAIGN/


Først og fremmest skal valgsejren dog lige synkes, og så besluttes det, hvem der skal overtage og hvornår.

Clinton har tidligere fortalt, at hun planlagde at træde tilbage, når hendes fire år som udenrigsminister var overstået i januar 2013. Hun er dog villig til at blive på posten, så længe det kræves, ind til den rette person til at overtage er fundet.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Hillary Clintons farvel til politik menes at blive et stort tab for regeringen, hvor hun er den mest populære minister, ifølge flere meningsmålinger. Derfor skulle Obama have tigget hende til at fortsætte, men Clinton er klar til at træde tilbage fra det politiske spil, efter hun i to årtier har spillet en stor rolle.

usa


Først som præsidentfrue i otte år, da Bill Clinton sad på magten i det Hvide Hus, senere som senator for New York og præsidentkandidat, og de sidste snart fire år som udenrigsminister i Obamas regering.

 - Hun virker ret beslutsom, siger Victoria Nuland.

Der er dog blevet spekuleret i, om den 65-årige Hillary Clinton planlægger at gå efter præsidenttitlen i 2016, men det har hun dog selv afvist.

Hvad synes du - skal Hillary Clinton stille op til næste præsidentvalg?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i BT fredag. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.