Advarsel: Nogle af billederne i artiklen, kan virke stødende. I Danmark er der hjælp at hente, hvis man selv går med triste og negative tanker. Kontakt Livslinien på tlf.: 70 201 201 eller besøg deres hjemmeside.

Faderen har gemt fotoet på sin telefon i 16 måneder.

En britisk far deler nu billederne af sin 16-årige datter på Facebook få minutter før hendes død for at sætte fokus på cyber-mobning og mentale lidelser hos unge.

På dagen, hvor det ville have være Julia Derbyshires 18 års fødselsdag har hendes far delt et billede, der er blevet taget øjeblikke før hun gik bort. Her ligger hun med drop og er tilsluttet en maskine, der holder hende i live.

På hospitalet havde man kæmpet i fem døgn for at få hende tilbage til livet efter hun havde hængt sig selv, men læger og sygeplejersker måtte til sidst give fortabt.

»Jeg kan ikke forklare, hvordan jeg har det - jeg er langt forbi grænsen for at være sønderknust af tab,« skriver faren Adrian Derbyshire på Facebook og forsætter:

»Men den her forfærdelige historie om en smuk, ung kvinde, der havde givet op på sig selv og livet på grund af andre, må og skal høres.«

Julias korte liv endte i december 2015. Adrian Derbyshire forklarer, at han fandt sin teenagedatters krop i familiens hjem i Warrington. Han forsøgte at give Julia førstehjælp, men det skulle vise sig at være forgæves.

Under et ophold i USA var den 16-årige Julia mål for mobning, hvilket fik hende til at opsøge hjemmesider for selvskadere. Til sidst traf hun den uigenkaldelige beslutning at tage sit eget liv.

Siden da har faderen Adrian Derbyshire været heftigt involveret i arbejdet med at sætte fokus på unge, der begår selvmord. I Storbritannien er den primære dødsårsag for unge under 35 år netop døden for egen hånd.

Julias far har været i kontakt med 200.000 unge, hvor han har fortalt om sin tragiske oplevelse, men det var ikke nok for ham. Han ville sætte mere på spil og give folk det chok, der ville få dem til at tale om problemet. Derfor delte han fotoet.

»Det var en meget svær beslutning - alene det at tage billedet, for ikke at tale om at frigive det,« siger han ifølge BBC og forsætter:

»Det har ligget på min telefon i de sidste 16 måneder. Bare ligget begravet.«

Adrian Derbyshire forklarer nu, at han gerne ser, at der kommer mere uddannelse i skolerne om netop mobning på internettet og psykisk velvære. Han vil gerne klæde børnene så godt som muligt på til den uacceptable omgang, der finder sted.

I Danmark er der hjælp at hente, hvis man selv går med triste og negative tanker. Kontakt Livslinien på tlf.: 70 201 201 eller besøg deres hjemmeside.

Foto: Privatfoto
Vis mere