Sms-beskeder mellem en desperat klubgæst og hans mor er blevet offentliggjort af flere engelske medier.

Da den formodede gerningsmand - den 29-årige Omar Mateen - ved 2-tiden lokal tid natten til søndag pludselig gik amok og skød og dræbte 50 og sårede 53 på natklubben Pulse i Orlando, Florida, gemte den 30-årige Eddie Justice sig på toilettet.

Her begyndte han at skrive sms-beskeder til sin mor, Mina Justice:

»Mor, jeg elsker dig. De skyder i klubben,« skrev han.

Foto: Channel 9
Vis mere

Billeder af sms-beskederne viser, at sms’erne fra sønnen til moderen og fra moderen til sønnen blev mere og mere desperate.

»Han kommer,« skrev Eddie Justice til sin mor, inden han ifølge den engelske avis The Sun skrev dette i sin sidste besked:

»Han har os, og han er herinde med os.«

Da Mina Justice senere talte med reportere uden for natklubben, vidste hun ikke, om hendes søn var i live, men natten til mandag dansk tid blev tragedien bekræftet:

Eddie Justice er blandt ofrene.

Islamisk Stat tager skylden

På Islamisk Stats nyhedsmedie Amaq tager den ekstremistiske gruppe skylden for angreb på natklub i Florida.

»Det væbnede angreb, som var rettet mod en natklub for homoseksuelle i Orlando i den amerikanske delstat Florida, hvor flere end 100 blev dræbt eller såret, blev udført af en Islamisk Stat-kriger,« skriver mediet.

Obama begræder angrebet

Den amerikanske præsident, Barack Obama, kalder attentatet en terrorhandling og en hadforbrydelse.

Islamisk Stat har også taget skylden for store angreb i Paris og Bruxelles det seneste halve år.

Den amerikanske præsident beordrer, at man i Det Hvide Hus og ved alle officielle bygninger flager på halv stang efter en massakre på en natklub i Florida søndag.

»Selv om vi fortsat er i efterforskningens indledende fase, så ved vi nok til at sige, at dette var en terrorhandling og en hadforbrydelse,« siger Barack Obama i en tale efter attentatet.

Præsidenten udtrykte desuden forfærdelse over angrebet, og han opfordrede til at bede for familierne til de mange ofre.

Obama nævnte, at myndighederne stadig ikke ved, hvad motivet var for den dræbte drabsmand, eller hvilke terrororganisationer der står bag angrebet.

Eks-konen til drabsmand: Han slog mig

Eks-konen til den formodede drabsmand, Omar Mateen, der slog 50 mennesker ihjel på en natklub i Orlando, fortæller, at han var psykisk ustabil og slog hende.

Det siger hun i et interview med Washington Post.

»Først var ægteskabet normalt, men så begyndte han at slå mig. Når han kom hjem fra arbejde, kunne han finde på at begynde at banke mig, fordi vasketøjet ikke var taget eller ting som det,« siger hun anonymt til Washington Post.

Ifølge ekskonen stammer Omar Mateens familie fra Afghanistan. Han selv var dog født i New York.

Faren til drabsmand: Han var vred på homoseksuelle

Faderen spekulerer i, om en hændelse i Miami for et par måneder siden kan have udløst det drabelige skyderi, som hans søn formentlig står bag, på natklubben Pulse.

»Han så to mænd kysse hinanden foran sin kone og sit barn, og han blev meget vred,« siger faderen til NBC News.

»De (to mænd red.) kyssede og rørte ved hinanden og han sagde: ’Se lige det. Det står de og gør foran min søn. Senere var vi på herretoilettet, hvor mænd kyssede hinanden,« siger han.

Faderen er meget påvirket og undskylder.

»Vi vidste ikke noget om det, han ville gøre. Vi er i chok ligesom resten af landet,« siger han til NBC News og tilføjer:

»Det havde intet med religion at gøre.«

Billedet herunder viser den formodede gerningsmand.

Foto: Myspace/TMZ
Vis mere

Politiet har endnu ikke officielt bekræftet, at det er Omar Mateen, der står bag masseskyderiet, men borgmesteren har fortalt, at politiet og FBI lige nu forsøger at komme i kontakt med hans familie og naboer, og at de gennemsøger Omar Mateens bopæl og har beslaglagt computere og andre ejendele. Gerningsmanden døde af skud fra politiet på natklubben Pulse.

Omar Mateen var en amerikansk satsborger med afghanske forældre. Han var i besiddelse af en våbentilladelse, oplyser mediet TMZ.

Ifølge TMZ mener myndighederne, at han var en terrorist, der specifikt gik efter homoseksuelle, og kalder det for ’hate crime’. Ligesom myndighederne tror, at han var en del af en radikal islamistisk bevægelse – lige nu vides det dog ikke, om der er tale om et organiseret angreb.

Den formodede gerningsmand.
Den formodede gerningsmand. Foto: Facebook
Vis mere

Massakren startede klokken 02.02 (lokal tid, omkring klokken 8 dansk tid) ved indgangen til Pulse. Gerningsmanden udvekslede ild med en betjent der var på arbejde uden for natklubben.

Efterfølgende trak gerningsmanden sig ind i natklubben, hvor flere skud blev affyret. Han tog herefter en del af natklubens gæster som gidsler.

Klokken 05:00 traf politiet en beslutning om at befri gidslerne, hvorefter et aktionshold trængte ind i natklubben, hvor de udvekslede ild med gerningsmanden. Ildkampen sluttede, da gerningsmanden afgik ved døden.

En politimand blev ramt af skud under ildkampen, men blev reddet af sin hjelm og kevlarvest.