En uhyggelig drabssag har chokeret indbyggerne i den lille svenske by Surahammar, nord for Västerås i Sverige.

En 55-årig skolelærer, Elena Åsberg, er ved højlys dag blevet stukket ihjel på åben gade, skriver den svenske avis Aftonbladet.

Den grusomme hændelse skete tirsdag, hvor Elena Åsberg opholdt sig tæt ved en genbrugsstation. Flere øjenvidner var til stede ved gerningsstedet, rapporterer avisen.

Få timer efter det brutale mord blev en 60-årig mand pågrebet af politiet. Han blev dog løsladt dagen efter. Nu er en 30-årig mand sigtet for drabet, da der ifølge svenske medier er fundet blodspor i hans bil, som vidner havde set ved gerningsstedet.

Manden blev i går varetægtsfængslet, men han nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer, Marie Fredborg.

Det frygtelige drab har rystet folk i den lille svenske by, der har omkring 6.000 indbyggere.

»Det er simpelthen ikke til at forstå, at det kan være rigtigt. Mange mennesker reagerede som mig med forfærdelse. Mange var triste og græd i telefonen. Kollegerne talte meget positivt om hende, og det var tydeligt, at hun var vellidt,« siger Anita Tillander, der er rektor på skolen, hvor Elena Åsberg arbejdede, til Aftonbladet.

Ifølge avisen Expressen havde en læge for nylig underrettet det svenske politi om, at den formodede gerningsmand skulle være utilregnelig.

»Han kommer til at dræbe nogen snart,« havde lægen angiveligt sagt til politiet.

Den anholdte mand var tidligere trængt ind på et sundhedscenter, hvor han havde truet flere mennesker på livet, fordi han ikke fik udskrevet sovetabletter. Han blev i forbindelse med denne sag tiltalt for drabstrusler.

Alena Åsberg er oprindeligt fra Rusland, men kom til Sverige sammen med sin søn i 1989, hvor hun senere giftede sig med Stig Åsberg. Hendes mand forsvandt sporløst i 2012, men blev tre år senere fundet af dykkere siddende i sin bil på bunden af havnen i Västerås.