Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 37-årige Adelma Marina Tapia Ruiz fra Peru er det første navngivne offer for tirsdagens terrorangreb i Bruxelles.

Det bekræfter det peruvianske udenrigsministerium ifølge The Guardian.

Adelma Marina Tapia Ruiz blev dræbt under eksplosionerne i Zaventem Lufthavn i Bruxelles tirsdag morgen.

Ifølge The Guardian har storehendes bror, Fernando Tapia, fortalt til den peruvianske radiostation RPP, at hans søster var i lufthavnen med sin belgiske mand, Christophe Delcambe, og parrets to fire-årige døtre. Familien var angiveligt på vej til New York for at besøge Adelma Marina Tapia Ruiz' søster.

Hjemme i Peru begræder Fernando Tapia tabet af sin lillesøster.

»Det er meget svært at beskrive den smerte, vi føler, men som storebror bliver jeg nødt til at forsøge. Det er endnu sværere at forstå, hvordan skæbnen tog livet af en højt elsket person, men helt umuligt er det at forstå, at man ikke kan være ved hendes side i denne tragedie, som i dag bankede på vores families dør,« skriver han på Facebook ifølge New York Times.

Adelma Marina Tapia Ruiz' mand blev angiveligt også skadet under bombeeksplosionerne i lufthavnen. Det samme skulle den ene af parrets to fire-årige tvillingepiger være blevet. Ifølge Ritzau blev hun ramt af dele, der rev sig løs efter eksplosionen.

Broderen fortæller i radiointerviewet ifølge The Guardian, at Christophe Delcambe fulgte to døtre ud af gate-området for at lege. Siden så han aldrig sin kone i live. Efter angrebet kunne han angiveligt ikke finde hende i lufthavnen. Efterfølgende fik han den hjerteskærende nyhed, at hans kone var et af ofrene for terroristerne grusomme bomber.

»Hvil i fred lillesøster. Og styrke til alle os som ved, at det vil blive meget svært at leve med tanken om, at vi aldrig ser dig igen efter det korte liv, du fik,« skriver offerets storebror Fernando Tapia på Facebook.

Ifølge New York Times blev også Christophe Delcambe såret i angrebet.

Mindst 34 personer har mistet livet efter tirsdages terrorangreb i den belgiske hovedstad, lyder det fra belgiske myndigheder ifølge AFP.

250 meldes såret.

Tirsdag aften og natten til onsdag har belgisk politi gennemført razziaer og ransagninger over hele landet.

Aktionen, der er sket i forsøget på at finde frem til personer med forbindelse til terrorangrebene, forventes at fortsætte onsdag.

Og sent tirsdag aften dansk tid meddelte det amerikanske forbundspoliti, FBI, at et efterretningshold sendes til Bruxelles for at assistere de belgiske myndigheder i efterforskningen, rapporterer NTB.

Andre læser også