Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dag ni i retssagen mod Breivik. Line Nersnæs fik træpind gennem hovedet, men hun overlevede bombeangrebet i Oslo, i dag - torsdag - fortæller hun sin beretning.

Billedet af Line Nernæs, der er lige er kommet ud af regeringsbygningen i det centrale Oslo, med en stor træsplint gennem hovedet gik verden rundt i dagene efter terrorangrebet.

- Vi må give 22.-juli-sagen dimensioner udover at straffe gerningsmanden. Erfaringerne må bruges til at forhindre at der gror nye ekstreme og farlige personer frem, siger 50-årige Line Nersnæs, der i dag efter omstændighederne har det godt, til den norske netavis VG.no

Retssagen mod Anders Breivik, der står bag bombeangrebet i Oslo og massakren på den lille ø Utøya i Norge den 22. juli 2011, fortsætter i dag - torsdag.

Fire personer, der overlevede bombeangrebet i den norske hovedstad, skal i dag vidne i Tingretten og fortælle, hvordan de oplevede dagen.

- Jeg så aldrig mig selv med træsplinten gennem hovedet, men det var meget smertefuldt, siger Line Nersnæs.

Hun har dog siden set de voldsomme billeder af det.

Træsplinten viste sig at sidde lige under huden på siden af hovedet, og den kunne efterfølgende opereres væk. 

Retssagen mod Breivik begyndte mandag den 16. april og varer ti uger. Det forventes, at der falder dom den 20. juli - altså lige inden årsdagen. Breivik har erkendt de to terrorhandlinger – bombeattentatet i Oslo og massakren på Utøya, hvor 77 mennesker mistede livet, men han mener ikke, han skal straffes. Han har påberåbt sig nødret.  

Andre læser også