Kaos hersker i Norge. Få timer efter at en bombe er sprunget i regeringskvarteret i Oslo, har en mand udklædt som politibetjent affyret adskillige skud mod norske teenagere på sommerlejr på øen Utøya nær Oslo.

Statsminister Jens Stoltenberg bekræfter overfor norsk TV2, at der foregår en alvorlig og kritisk situation på øen, og at der er politi til stede. 

Sommerlejren er hovedsageligt for 14- til 18-årige.

- Vi er under angreb, sagde en person på øen som vg.no ringede op, før han lagde på for at gemme sig og holde sig skjult.

Flere mennesker skulle være ramt af skud, og en ambulance bliver lige nu eskorteret til øen af politiet.

Politiet oplyser, at specialtrænede beredskabstropper fra Oslo-politiet er på vej til øen med helikopter.

Bjørn Jarle Røberg-Larsen fra Arbeiderpartiet, er ikke på øen, men har været i kontakt med de unge mennesker på Utøya.

- De kaster sig ud i vandet i panik. Der er langt ind til fastlandet fra Utøya. Andre gemmer sig. Dem, jeg har snakket med, vil ikke snakke længe. De er bange for at blive opdaget, siger han til vg.no.

- Gerningsmanden præsenterede sig selv som politimand og oplyste, at det var en rutinemæssig kontrol i forbindelse med terrorangrebet i Oslo. Pludselig hørte vi masser af skud. Folk var nødt til at løbe og gemme sig, siger et vidne til AP.

Et andet vidne har talt med Fredriksstad Blad:

- Vi sad og snakkede om bomben, som sprang i Oslo. Så hører jeg en masse skud. Folk er blevet skudt, siger han grædende.

Han oplyser, at mindst tre mennesker er blevet skudt af gerningsmanden, der skyder efter alt der bevæger sig.

I morgen skulle Norges statsminister, Jens Stoltenberg, have holdt tale på øen.

B.T. følger sagen...